Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε καρναβαλιστές και την αστυνομία

Πάτρα: Ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε καρναβαλιστές και την αστυνομία

Επεισόδια καρναβαλιστών – αστυνομίας ξέσπασαν νωρίτερα στο κέντρο της Πάτρας χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καρναβαλιστές επιχείρησαν να κάνουν πορεία παρά την απόφαση που έχει ληφθεί για απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η αστυνομία παρενέβη και υπήρξε συμπλοκή με την ομάδα των καρναβαλιστών, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν.

Καρναβάλι Πάτρας: Αποζημιώσεις φέρνει η ακύρωση του μεγάλου καρναβαλιού

Σαν βόμβα στην κοινωνία τη Πάτρας έσκασε η είδηση για ακύρωση των εκδηλώσεων στο μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας. Αποζημιώσεις προανήγγειλε ο Δήμαρχος της Πατρας κ. Πελετίδης στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την ακύρωση του

Μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, ο δήμαρχος Πάτρας για την ακύρωση των εκδηλώσεων και την ενδεχόμενη μεταφορά του το καλοκαίρι σημείωσε ότι έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για το καρναβάλι στην ΠΆΤΡΑ «τόσο από το δήμο, όσο από τους επαγγελματίες αλλά και από τα groups που θα μετείχαν».

Ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι αυτή η αναβολή θα έχει «σημαντική επίπτωση» στα οικονομικά δεδομένα της πόλης και ζήτησε από την κυβέρνηση «να ληφθούν μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων».

Χθες, σε έκτακτη συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι μετά την επιβεβαίωση και τρίτου κρούσματος κορωνοϊού αποφασίστηκε η αναβολή όλων των καρναβαλιών σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι το καρναβάλι στην Πάτρα μετρά σχεδόν δύο αιώνες ζωής. Δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και μετέπειτα στην διάρκεια του εμφυλίου.

Σε όσους δεν πειθαρχίσουν στην ακύρωση των εκδηλώσεων με σχετική υπουργική απόφαση θα επιβάλλονται ποινές ακόμη και με φυλάκιση δύο ετών.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ ισχύουν τα εξής ενόψει κοροναϊού:

Ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κοροναϊού, COVID-19.

Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α’ 42).