Αρχική Eπικαιρότητα Η “καρδιά” της Μελβούρνης χτυπά σήμερα σε ελληνικούς ρυθμούς!

Η “καρδιά” της Μελβούρνης χτυπά σήμερα σε ελληνικούς ρυθμούς!

Στα γαλανόλευκα “ντύνεται” σήμερα ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Μελβούρνης.

Το 33ο Ελληνικό Φεστιβάλ “Αντίποδες-Lonsdale St.” κάνει την επιστροφή με νέο όνομα που αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν του, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολυπολιτισμική του ταυτότητα.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, αναμένεται να προσελκύσει και πάλι περισσότερους από 100.000 επισκέπτες, Έλληνες και μη, και όχι τυχαία αφού το πρόγραμμα είναι πλούσιο προσφέροντας κάτι για κάθε γούστο.

Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση…

Πάνω από 90 περίπτερα θα βρίσκονται στον χώρο του φεστιβάλ όπως και τρεις σκηνές όπου θα εναλλάσσονται θεάματα, ενώ δεν λείπουν και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Από τα πιο δημοφιλή δρώμενα μάλλον θα είναι και φέτος οι διαγωνισμοί, όπως ο Ζορμπάς μέχρι τελικής πτώσης – με τον νικητή να κερδίζει πτήση μετ’ επιστροφής για Ελλάδα – και το Magic Mic για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο τραγούδι.

Από άποψη γαστρονομίας οι επιλογές όπως κάθε χρόνο θα είναι άφθονες με 20 περίπου περίπτερα φαγητού και καντίνες, αλλά φέτος τη διαφορά θα κάνει ο διαγωνισμός παστίτσιου με πάνελ κριτών να βραβεύει το καλύτερο πιάτο.

Εν τω μεταξύ, η διασκέδαση μάλλον θα… «χτυπήσει κόκκινο» με πάνω από 500 χορευτές, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες να εμφανίζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Ξεχωρίζει βέβαια δικαιολογημένα η βραδινή συναυλία της κεντρικής σκηνής με τη Γιώτα Νέγκα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της καλλιτέχνιδας στην Αυστραλία και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Ελληνικό Πρόγραμμα της SBS εβδομάδες πριν πρόκειται για όνειρο που επιτέλους πραγματοποιείται.

Η ερμηνεύτρια, γνωστή για την εντυπωσιακή της φωνή και παρουσία πάνω στη σκηνή, θα επιμεληθεί για το κοινό ένα μουσικό ταξίδι σε αγαπημένα τραγούδια του λαϊκού πενταγράμμου, με δικές της επιτυχίες να φιγουράρουν επίσης στο πρόγραμμα της συναυλίας.

Και βέβαια, το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS θα δώσει και φέτος δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ με δικό του περίπτερο για άμεση επαφή με τον κόσμο, photobooth, πλήρη κάλυψη της ημέρας, ζωντανή αναμετάδοση της δεύτερης ώρας της εκπομπής από τον χώρο του Φεστιβάλ με εκλεκτούς καλεσμένους γνωστούς στην παροικία και… έναν διαγωνισμό έκπληξη που θα σας αποκαλύψουμε εντός ολίγων ωρών!

Πηγή: sbs.com