Αρχική Eπικαιρότητα Πέθανε η “Αγία Αθανασία του Αιγάλεω” που ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε μαζί της...

Πέθανε η “Αγία Αθανασία του Αιγάλεω” που ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε μαζί της η Παναγία

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η Αθανασία Κρικέτου – Σάμαρη, γνωστότερη ως η “Αγία Αθανασία του Αιγάλεω”. Εκμεταλλευόμενη από μικρή ηλικία μία σπάνια δερματική ασθένεια από την έπασχε, ισχυριζόταν ότι η Παναγία επικοινωνούσε μαζί της μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονταν στο στήθος της…

Το περασμένο Σάββατο (22.02.2020) στο ίδρυμα – γηροκομείο “Παναγία Φανερωμένη” στην Μάνδρα Αττικής, αρκετοί ιερείς αλλά και οπαδοί αποχαιρέτησαν την “Αγία Αθανασία του Αιγάλεω”.

Η πομπή από άνδρες και γυναίκες με λευκά μαντίλια, με ψαλμωδίες και.. κλάματα, κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρίσκεται ο ολόλευκος μαρμάρινος τάφος που είχε φτιάξει η θανούσα από το 1985.

Ακριβώς δίπλα, άλλωστε, βρίσκεται και το οστεοφυλάκιο που κατασκευάστηκε για να τοποθετούνται εκεί τα οστά των πιστών της.

“Αγία Αθανασία του Αιγάλεω” – Το “θαύμα”


Εκμεταλλευόμενη από μικρή τον κνιδωτικό δερμογραφισμό από τον οποίο έπασχε “διακήρυττε” ότι η Παναγία επικοινωνούσε μαζί της μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονταν στο στήθος της.

Απέκτησε σταδιακά πλήθος πιστών, με τις εισφορές και δωρεές των οποίων δημιούργησε το γηροκομείο “Παναγία Φανερωμένη” στην Μάνδρα Αττικής.

“Έχτισε” μία ακίνητη και κινητή περιουσία τόσο στην Αττική, όσο και στην περιοχή της Λοκρίδας, στην Αταλάντη και στα Καμένα Βούρλα.

Για να δεχτεί οποιονδήποτε ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε τη σύνταξή του και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στο ίδρυμα ήταν τραγικές και οι επιθεωρητές του τότε Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών κατήγγειλαν ότι “πότιζαν με υπνωτικά τους γέρους και τις γριές, που δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Ήταν ακίνητοι και σκελετωμένοι και περίμεναν τον θάνατο”.

Η βοσκοπούλα από την Ηλεία
Η Αθανασία Σάμαρη γεννήθηκε το 1928 στη Μανωλάδα Ηλείας. Η ιστορία της αγράμματης χωριατοπούλας που βοσκούσε κοπάδια με ζώα για να στηρίξει την οικογένειά της, ξεκίνησε στα 17 της χρόνια, όταν ισχυρίστηκε πως η Παναγία και ο Θεός “χάραξαν” πάνω στο στήθος της ένα ανορθόγραφο μήνυμα παροτρύνοντάς την να.. σώσει τον κόσμο!

πηγή: Espresso