Αρχική Ν. Αρκαδίας Έκτακτη σύσκεψη ΔημάρχουΤρίπολης κ. Τζιούμη Κώστα για την προστασία από τον κορονοϊό

Έκτακτη σύσκεψη ΔημάρχουΤρίπολης κ. Τζιούμη Κώστα για την προστασία από τον κορονοϊό

Mε πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη Κώστα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου  2020 στο Δημαρχείο, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και προστασίας από τον κορωνοϊό. Η σύσκεψη κρίθηκε απολύτως αναγκαία κυρίως μετά από τα πρώτα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας. 

  Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, κυρίως, τα μέτρα προφύλαξης  που πρέπει να λάβει ο Δήμος σε όλα τα Δημοτικά κτίρια, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ αλλά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσουν άμεσα οποιεσδήποτε οδηγίες δοθούν από το υπουργείο υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό.

Οι συμπολίτες μας χωρίς πανικό, με ψυχραιμία να ακολουθούν τις γενικές οδηγίες του Υπουργείου

 Να ακολουθούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής (τακτικό πλύσιμο χεριών, κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά το φτάρνισμα κλπ)

 Η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται στους υγιείς. Μάσκα πρέπει να φορούν όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και όσοι φροντίζουν ασθενείς, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

 Εάν εμφανίσετε συμπτώματα (βήχα, πυρετό, πονόλαιμο) και ειδικά αν έχετε ταξιδέψει σε χώρες υψηλού επιπολασμού( Βόρεια Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Ιράν κλπ) ή έχετε έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν ταξιδέψει σ΄αυτές τις χώρες, ενημερώστε τηλεφωνικά το ιατρό σας ή την πιο κοντινή σας δομή υγείας.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο κ.Αναγνωστάκος Θεοχάρης εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Τρίπολης, η κ. ΣαββάκηΕυσεβία μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίπολης, ο προϊστάμενος α/θμιας εκπαίδευσης κ. ΓκέσουραςΦώτης, ο προιστάμενος β/θμιας εκπαίδευσης κ. ΣελίμηςΓιώργος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ και υπηρεσιακοί παράγοντες

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας δήλωσε τα εξής: “Με ψυχραιμία και συντονισμό προβαίνουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες ενημέρωσης των κατοίκων, μαθητών και εργαζομένων της πόλης μας, προκειμένου να προετοιμαστούν και να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό και άλλες εποχιακές ιώσεις. Συνιστώ στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδουμε τόσο εμείς ως Δήμος όσο και οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας(Υπουργείο Υγείας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.) προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε εξάπλωση του κορωνοϊού.