Αρχική Ν. Αχαΐας Κορωνοϊός: «Εμείς θα παρελάσουμε κανονικά» λένε καρναβαλιστές της Πάτρας

Κορωνοϊός: «Εμείς θα παρελάσουμε κανονικά» λένε καρναβαλιστές της Πάτρας

Τέσσερα καρναβαλικά πληρώματα έχουν ανακοινώσει ότι θα παρελάσουν κανονικά, ενώ αναμένεται η επίσημη απόφαση του Δήμου Πατρέων

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στην Πάτρα λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να ματαιωθεί το καρναβάλι, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό.

Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες καρναβαλικών πληρωμάτων για την ακύρωση.

Ηδη τέσσερα πολυπληθή πληρώματα έχουν ανακοινώσει ότι θα παρελάσουν κανονικά, ενώ αναμένεται η επίσημη απόφαση του Δήμου Πατρέων.

karnavali1
karnavali2

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες καρναβαλικών γκρουπ που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρελάσουν μόνοι τους.

Στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού υγεία Βασίλη Κικίλια, με τις οποίες μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την ματαίωση των Καρναβαλιών όλης της χώρας και κατ’ επέκταση της Πάτρας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομενου, στο Δημαρχείο της Αχαϊκης πρωτεύουσας ξεκίνησε πριν από λίγο σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Πατρέων, με συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών και προέδρων του Καρναβαλιού Ήρας Κουρή και του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνας Γεροπαναγιώτη.

Την πικρία του για την κυβερνητική απόφαση να ματαιώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις ως μέτρο πρόληψης για τη εξάπλωση του κορωνοϊού εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δηλώνοντας πάντως ότι θα τη σεβαστεί.

πηγή:protothema.gr