Αρχική Eπικαιρότητα Κατάληψη από μαθητές για να μην κολλήσουν κορωνοϊό από τους τελειόφοιτους που...

Κατάληψη από μαθητές για να μην κολλήσουν κορωνοϊό από τους τελειόφοιτους που γύρισαν από Ιταλία

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Επανομής μετά την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Τάξης που επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι μαθητές των Α’ και Β’ Τάξεων φοβούνται να μην κολλήσουν κορωνοϊό από τους συμμαθητές απόφοιτους και γι αυτό αποφάσισαν να σφραγίσουν το σχολείο.

Σύμφωνα με το makthes.gr, οι μαθητές αιτούνται την χορήγηση απολυμαντικών και αντισηπτικών στο σχολείο ενώ μέχρι στιγμής, ευτυχώς κανένας δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, αναφέρει στο makthes.gr, ότι τα προϊόντα υγιεινής έχουν ήδη προμηθευτεί και ότι το ζήτημα λύθηκε με ψυχραιμία:

«Σε συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Νικολαΐδου διευθετήσαμε το ζήτημα και προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα προϊόντα υγιεινής. Επικράτησε μία σχετική αναστάτωση στο σχολείο και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουμε αύριο σε συνεργασία με το σχολείο και το υπουργεία Παιδείας και Υγείας μία ενημερωτική ημερίδα των μαθητών και των γονιών σχετικά με την πρόληψη του κορονοϊού. Λύσαμε και αυτό το ζήτημα με σύνεση και ψυχραιμία, όπως και τα περισσότερα».