Αρχική Ν. Αχαΐας Εξαπάτησαν δυο με «μαϊμού» αγγελίες για πωλήσεις Ι.Χ. και κλαρκ

Εξαπάτησαν δυο με «μαϊμού» αγγελίες για πωλήσεις Ι.Χ. και κλαρκ

Δυο ανυποψίαστα θύματα είχαν «τσιμπήσει» το δόλωμα που έριξαν δυο επιτήδειοι σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανήρτησαν αγγελίες για την πώληση ενός Ι.Χ. αυτοκίνητου και ενός φορτωτικού κλαρκ και τους κατέβαλαν συνολικά 11.550 ευρώ, χωρίς ποτέ να παραλάβουν τα οχήματα!

Οι πληρωμές έγιναν μέσω ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών σε λογαριασμούς που έδωσαν οι φερόμενοι ως πωλητές. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς απαιτούσε και επιπλέον χρήματα, δήθεν για να τακτοποιήσει φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ έστειλε στα θύματα πλαστές αποδείξεις για τα ποσά που υποτίθεται ότι κατέβαλε! Όταν οι επίδοξοι αγοραστές διαπίστωσαν ότι είχαν εξαπατηθεί, κατέφυγαν στην Ασφάλεια Πατρών και Δυτικής Αχαΐας.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν παράλληλα τις δυο υποθέσεις και διαπίστωσαν ότι αυτός που επικοινωνούσε με τα θύματα ήταν ένας 37χρονος ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος απάτη μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση. Οι έρευνες για την ίδια υπόθεση συνεχίζονται, καθώς αναζητείται και ένας 58χρονος συνεργός του που έχει ταυτοποιηθεί.