Αρχική Eπικαιρότητα Αυτή είναι η πρώτη γατούλα στον κόσμο που έχει τεχνητά πατουσάκια

Αυτή είναι η πρώτη γατούλα στον κόσμο που έχει τεχνητά πατουσάκια

Η γατούλα Ryzhik έχασε τα πόδια της από κρυοπαγήματα στην πόλη Tomsk της Ρωσίας, στη Σιβηρία. Η θερμοκρασία ήταν στους -40 και η γάτα έπαθε γάγγραινα. Οι γιατροί δεν είχαν άλλη λύση παρά να την ακρωτηριάσουν. Μέχρι τότε όλα τα ζώα που ήταν σε ανάλογη θέση οδηγούνταν σε ευθανασία.

Η Ryzhik είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο αλλά στάθηκε τυχερή καθώς τη βρήκε κάποιος που την πήγε σε κτηνιατρική κλινική στην πόλη Novosibirsk όπου της τοποθετήθηκαν… βιονικά πόδια. Στη συνέχεια μάλιστα την υιοθέτησε.

Τα τεχνητά πόδια, που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρισδιάστατη μοντελοποίηση, μπήκαν στη Ryzhik σαν γάντια. Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αυτό, η διαδικασία δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η γατούλα τον πρώτο καιρό έπρεπε να συνηθίσει τα τεχνητά μέλη και σε αυτό τη βοήθησε ο άνθρωπος που την είχε.

«Είναι σίγουρα η πρώτη γάτα στον κόσμο που έζησε τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις. Τα άκρα έχουν πλήρως συνδεθεί με το δέρμα και τα οστά. Το τμήμα του άκρου που εισέρχεται στο σώμα είναι σπογγώδες, ο οστικός ιστός μεγαλώνει μέσα του», είχε δηλώσει μετά την επέμβαση ο κτηνίατρος Σεργκέι Γκορσκόφ στους The Serbian Times.

Πηγή: petpet.news