Αρχική Eπικαιρότητα Αυτή ειναι η 38χρονη που νοσεί από Κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Αυτή ειναι η 38χρονη που νοσεί από Κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Νέα στοιχεία για την 38χρονη γυναίκα, η οποία προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας, μητέρα ενός παιδιού και ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης.

Η επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όπου και παρέμεινε για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek.
Στις 23 Φεβρουαρίου είχε δημοσιεύσει με μεγάλη χαρά την παρουσία της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης επιστρέφοντας από την πρωτεύουσα της μόδας.
Τη Δευτέρα εμφάνισε λίγο πυρετό και την επόμενη ημέρα πήγε στο νοσοκομείο.

Όσοι άνθρωποι συναντήθηκαν με την 38χρονη ενημερώθηκαν αμέσως για τις εξελίξεις και από το πρωί σήμερα επικρατεί αναστάτωση. Μεταξύ αυτών είναι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Σημειώνεται πως τα μέλη της οικογένειας της 38χρονης έχουν ήδη απομονωθεί οικειοθελώς, ενώ πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr αναφέρουν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση.
Πάντως, πως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ, «η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών».