Αρχική Eπικαιρότητα Μάνα άφηνε νηστικό για χρόνια το θετό γιο της ώστε το παιδί...

Μάνα άφηνε νηστικό για χρόνια το θετό γιο της ώστε το παιδί να αρρωστήσει και να παίρνει επιδόματα

Μια θετή μάνα φυλακίστηκε για έξι χρόνια επειδή άφησε ένα ορφανό αγόρι κυριολεκτικά “πετσί και κόκκαλο” για να μπορεί να διεκδικεί κρατικά επιδόματα ασθένειας και αναπηρίας για να τα ξοδεύει σε πολυτέλειες.

Η Lyubov Korotkova καταδικάστηκε για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλε το μικρό αγόρι, αφού το άφηνε για 8 χρόνια να λιμοκτονεί και ξεγέλασε τους γιατρούς, οι οποίοι άρχισαν να πιστεύουν πως το παιδί είχε κάποια σπάνια και ανεξήγητη ασθένεια.

Η Korotkova πήρε συνολικά πάνω από 60.000€ από το κράτος για την υποτιθέμενη σοβαρή κατάσταση του 11χρονου Valery Kondourov.

Τώρα πρέπει να επιστρέψει αυτά τα χρήματα και να δώσει περισσότερα από 8.000€ για «ψυχική οδύνη» στο παιδί, το οποίο απομακρύνθηκε από το σπίτι της αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κακοποίησή του.

Προτού γίνει γνωστή η κακοποίηση, η 40χρονη Korotkova θεωρούνταν ως ηρωίδα στην πόλη της Magadan για την «αγάπη» και τη «φροντίδα» που έδειχνε σε ένα εξαιρετικά άρρωστο παιδί.

“Ο υποσιτισμός ήταν τόσο σοβαρός που το 11χρονο αγόρι είχε το βάρος ενός παιδιού τεσσάρων ετών,” δήλωσε η Svetlana Petrenko από τη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών.

Η ζωή του ήταν σε σοβαρό κίνδυνο όσο ήταν με τη Korotkova, λένε οι γιατροί.

“Για οκτώ χρόνια δεν τάιζε το παιδί της για να το κάνει να φαίνεται ανάπηρο και να λαμβάνει επιδόματα και παροχές ασθένειας,” δήλωσε η Petrenko.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών η κατηγορούμενη έβλεπε πολλούς διαφορετικούς γιατρούς, ζητώντας τους να εξετάζουν το παιδί για πολλαπλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, με αποτέλεσμα, οι εξαπατημένοι γιατροί να μη μπορούν να κάνουν σωστή διάγνωση.”

Οι υποψίες ενός πιο έμπειρου γιατρού που τελικά εξέτασε το παιδί αποκάλυψαν την απάτη.

Ο γιατρός βρήκε ότι το παιδί ήταν απολύτως υγιές – εκτός από την φοβερή ζημιά που του προκάλεσε η κακοποίηση της μητέρας του.