Αρχική Eπικαιρότητα Σάλος με βίντεο που δείχνει άντρα να βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ...

Σάλος με βίντεο που δείχνει άντρα να βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ – Μαρτυρίες ότι είναι αστυνομικός

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και φέρεται να είναι από τη σημερινή ένταση στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως βλέπετε στο βίντεο, που μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η γνησιότητα του, άντρας που φέρεται να είναι αστυνομικός έβγαλε όπλο εναντίον ομάδας ατόμων.

Επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό δεν υπάρχει. Ωστόσο, πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι πρόκειται για ειδικό φουρό που έβγαλε όπλο επειδή φοβήθηκε ότι ίσως του επιτεθεί η ομάδα ατόμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ για να πάρει τη φίλη του, αφήνοντας την μηχανή του απ’ έξω. Τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και σύμφωνα με μαρτυρίες εκείνος έβγαλε όπλο.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το βίντεο. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ: Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής».

«Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ!

Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει.

Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουμε από την αρχή της χρονιάς στην σχολή μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη.

Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν.