Αρχική Eπικαιρότητα Συναγερμός στην Ελλάδα μετά τα κρούσματα στην Ιταλία – Μέτρα και στο...

Συναγερμός στην Ελλάδα μετά τα κρούσματα στην Ιταλία – Μέτρα και στο λιμάνι της Πάτρας

Σε ανοικτή γραμμή με συναρμόδια Υπουργεία και υγειονομικούς φορείς βρίσκεται το υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρχει συντονισμός ενεργειών για πιθανό κρούσμα του κορονοϊού. Στις πύλες εισόδου λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ενώ ενημερώθηκαν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό εξετάζει το υπουργείο Υγείας που έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη.

Ο μηχανισμός του υπουργείου παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση, όπως αναφέρουν πηγές του, αλλά και όπως προκύπτει από σημερινή ενημέρωση του προς στον Τύπο. Όπως αναφέρεται «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Επίσης πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)».

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Πηγή: ΕΡΤ1