Αρχική Eπικαιρότητα Κοροναϊός: Ανακούφιση! Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess!

Κοροναϊός: Ανακούφιση! Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess!

Την ώρα που ο κοροναϊός εξακολουθεί να σπέρνει τον πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακούφιση προκαλεί η είδηση πως τα δείγματα των εξετάσεων στα οποία υποβλήθηκαν οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στο Diamond Princess, είναι αρνητικά.

Την ίδια ώρα στην γειτονική Ιταλία τα πράγματα είναι σοβαρότατα, καθώς όχι μόνο ο κοροναϊός έχει φτάσει, αλλά έχει κοστίσει και δυο ανθρώπινες ζωές, με τα κρούσματα να είναι πάνω από 50 και συνεχώς να αυξάνονται!

Στη συνέχεια κι αφού έγινε η πρώτη κλινική επαφή και εξέταση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στον ειδικό θάλαμο που έχει ορισθεί για τη νοσηλεία των ύποπτων περιστατικών. Υπενθυμίζουμε εδώ πως 14 ημέρες είναι το διάστημα της απομόνωσης που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να μην μεταδοθεί ο κοροναϊός έστω κι αν οι εξετάσεις είναι αρνητικές.

 Ο κοροναϊός και οι δύο Έλληνες του Diamond Princess

Στην χώρα μας βρίσκονται οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Diamond Princess”, σύμφωνα με το σχέδιο επαναπατρισμού τους που συντόνισαν οι ελληνικές αρχές και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας. Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο “Σωτηρία”.

Να τονιστεί ότι οι επαναπατρισθέντες πολίτες είναι απόλυτα υγιείς, καθώς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κοροναϊού. Όμως, θα χρειαστεί να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση, για 14 ημέρες, ωστόσο το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας”.

Ο κοροναϊός και το ταξίδι της επιστροφής

Οι δύο έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, επέστρεψαν στη χώρα με πολεμικό αεροσκάφος, μέσω Ρώμης. Εκεί αποβιβάστηκαν οι 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό αεροσκάφος που τους παρέλαβε από το Τόκιο επέβαινε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ από το αεροδρόμιο τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τους μετέρερε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό “Σωτηρία”.

Την ίδια στιγμή, οι δύο άλλοι επαναπατρισθέντες Έλληνες που επέστρεψαν από την πόλη Γουχάν της Κίνας και παρέμειναν σε εθελούσια απομόνωση στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία” επί 14 ημέρες, πήραν εξιτήριο το Σάββατο (22-02-2020) το πρωί. Οι τελευταίες εξετάσεις που υποβλήθηκαν πριν από το εξιτήριό τους, έδειξαν ότι δεν έχουν προσβληθεί από την λοίμωξη που προκαλεί ο κοροναϊός. Οπότε είναι πλέον επιβεβαιωμένα υγιείς και έτσι επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους και κοντά στις οικογένειές τους που τόσο στερήθηκαν.

newsit.gr