Αρχική Eπικαιρότητα Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Κ. Βλάση, με τους Πρέσβεις της Αρμενίας και Ρωσίας

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Κ. Βλάση, με τους Πρέσβεις της Αρμενίας και Ρωσίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τους Πρέσβεις της Αρμενίας και της Ρωσίας, Fadey Charchoghlyan και Andrey Maslov, αντίστοιχα.

Ο Πρέσβης της Αρμενίας, κ. Charchoghlyan, υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες διατηρούν άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων και τόνισε ότι πέραν των θεμάτων εμπορίου και Διασποράς, η συνεργασία μπορεί επίσης να επεκταθεί στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης αναφέρθηκε στους στενούς πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, καθώς και στην τριμερή συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου με την Αρμενία για θέματα Διασποράς, προτείνοντας την πραγματοποίηση νέας συνάντησης προσεχώς.

Ο Πρέσβης της Ρωσίας, κ. Maslov, αναφέρθηκε αρχικά στις συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Sergey Lavrov το Νοέμβριο στη Μόσχα και στα μέσα Φεβρουαρίου στη Διάσκεψη του Μονάχου, αλλά και στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών, Alexander Grushko, στις αρχές Φεβρουαρίου στη Μόσχα. Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκδηλώσεις για το «Έτος Ελλάδας-Ρωσίας», που διεξάγονται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία έτη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης υπογράμμισε τους μακροχρόνιους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία και την Ορθοδοξία. Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τις κοινότητες των Ελλήνων ομογενών, που διαβιούν στη Νότια Ρωσία.