Αρχική Ν. Κορινθίας H Mικρασιατική Στέγη Κορίνθου για την Ευαγγελία Καραθανάση που έφυγε πρόσφατα

H Mικρασιατική Στέγη Κορίνθου για την Ευαγγελία Καραθανάση που έφυγε πρόσφατα

Ευαγγελία Κουτσουδάκη Καραθανάση.
“Το στερνό αντίο”
Προχτές η Κορινθία και η Βόχα με θλίψη αποχαιρέτισε στο Βραχάτι με τις προσευχές της Εκκλησίας την εξαίρετη ιατρό ,αγαπητή ,φίλη ,εκλεκτή συμπατριώτισσα και υπέροχο άνθρωπο Ευαγγελία Κουτσουδάκη-Καραθανάση. Παρόντες “συγγενείς τε και φίλοι”συνάδελφοι και πλήθος Κορίνθιοι, απλοί και επώνυμοι.
Η Ευαγγελία υπήρξε διακριτή και άριστη ιατρός παθολόγος γεμάτη αγάπη , απλότητα ,ζεστασιά και Χριστιανική αλληλεγγύη προς όλους.
Προσέφερε σε Αγροτικά ιατρεία ,στο ΙΚΑ Κορίνθου και στο ιατρείο της επί έτη και έτη αλλά και ως Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στην Κόρινθο, ως πρόεδρος και μέλος στον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας, ως πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου από το 1996 ,ακόμη συνέδραμε ανθρωπιστικές και πολιτιστικές προσπάθειες.
Πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη , ωφέλησε όπου υπηρέτησε και αφήνει έντονα ίχνη ανθρώπου σοβαρού που ανάλωσε εαυτόν στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου, χωρίς διακρίσεις , παράλληλα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ως αγαπητή σύζυγος και στοργική μητέρα προς το μοναχογιό της.
Η όλη της βιωτή αφήνει αφήνει ανεξίτηλα ίχνη στην Κορινθιακή κοινωνία και παράδειγμα για τους νεότερους γιατρούς και συμπολίτες.
Δυσαναπλήρωτο το κενό.
Η Ευαγγελία Καραθανάση τιμήθηκε επαξίως από φορείς για την δράση της και δικαίως ,γιατί κατά κοινή ομολογία τίμησε ότι αντιπροσώπευε : τον Ιατρό και τη Μικρασία της οποίας καταγόταν.
Η αγαπημένη μας Ευαγγελία Κουτσουδάκη-Καραθανάση , εκλεκτό και θερμό μέλος του Συλλόγου μας ως προερχόμενη από οικογένεια Μικρασιατών αφού “τον δρόμο τετέλευκε και τον Νόμον τετέρηκε” αναπαύτηκε εν ειρήνη , ένθα οι δίκαιοι -ως αυτή-αναπαύονται,αφήνοντας μνήμη αγαθή.
Θερμότατα συλλυπητήρια στον γιο της Δημήτρη και στην ευρύτερη οικογένεια.
Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου στην μνήμη της ,αντί στεφάνου θα προσφέρει συμβολικά χρήματα σε πάσχοντα συμπολίτη μας.
το ΔΣ