Αρχική Eπικαιρότητα Γυναίκα έπαιζε βιολί ενώ την χειρουργούσαν στον εγκέφαλο (βίντεο)

Γυναίκα έπαιζε βιολί ενώ την χειρουργούσαν στον εγκέφαλο (βίντεο)

Παίξιμο βιολιού σε χειρουργείο στον εγκέφαλο: Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Ντάγκμαρ Τέρνερ διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, το 2013. Ωστόσο, η ανάπτυξη του όγκου ήταν αργή. Ο ιατρός της Ντράγκμαρ ήταν ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Κίνγκ’ς Κόλετζ, Κεϊούμαρς Ασκάν.

Οι δυο τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη χειρουργική επέμβαση, που χρειαζόταν να γίνει, μετά την πλήρη ανάπτυξη του όγκου. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, απλά η χειρουργική επέμβαση έγινε υπό τους ήχους του βιολιού της ασθενούς, Ντάγκμαρ Τέρνερ, η οποία έπαιζε μουσική κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Παίξιμο βιολιού σε χειρουργείο στον εγκέφαλο: Τι ανέφερε ο καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Κίνγκ’ς Κόλετζ Κεϊούμαρς Ασκάν

«Για πρώτη φορά επιτρέψαμε σε ασθενή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Κατορθώσαμε να αφαιρέσουμε το 90% του όγκου, συμπεριλαμβανομένων και των ύποπτων για επιθετική δραστηριότητα περιοχών, ενώ διατηρήθηκε η πλήρης λειτουργία του αριστερού της χεριού.

Πραγματοποιούμε περίπου 400 επεμβάσεις (σ.σ. για αφαίρεση τέτοιων όγκων) τον χρόνο, διαδικασία που προβλέπει συχνά να ξυπνάμε τους ασθενείς και να μας απαντούν σε ερωτήσεις για το λεξιλόγιό τους. Όμως για πρώτη φορά αφήσαμε κάποιον να παίζει ένα όργανο».

Παίξιμο βιολιού σε χειρουργείο στον εγκέφαλο: Τι δήλωσε, η ασθενής, Ντάγκμαρ Τέρνερ

«Η ιδέα να χάσω τη δυνατότητα να παίζω μου ράγιζε την καρδιά. Το βιολί είναι το πάθος μου, παίζω από 10 ετών».

Παίξιμο βιολιού σε χειρουργείο στον εγκέφαλο: Στιγμιότυπο και βίντεο, με την Ντάγκμαρ Τέρνερ να παίζει βιολί, την ώρα που τη χειρουργούσε, ο Κεϊούμαρς Ασκάν.

https://youtu.be/dAmLQfwhjq0

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Παπανδρέου έφαγε τούμπα στη Βουλή
Επόμενο άρθροΜπασκετμπολίστας Από Τη Μάνη Νίκησε Τον Καρκίνο Και Αφιερώθηκε Στον Θεό