Αρχική Ν. Αρκαδίας Συνάντηση Βλάση με Διοικητή και γιατρούς : “Το νοσοκομείο θα εμπλουτιστεί με...

Συνάντηση Βλάση με Διοικητή και γιατρούς : “Το νοσοκομείο θα εμπλουτιστεί με προσωπικό”

“Αυτή την ώρα υπάρχει μια εικόνα μαρασμού, για την οποία δεν φταίνε οι γιατροί και το προσωπικό. Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, για να εμπλουτιστεί με προσωπικό το νοσοκομείο. Σε έναν χρόνο από τώρα, θέλω να πιστεύω, πως θα έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα, για να πάρει μια ανάσα το νοσοκομείο και να κοιτάμε στα μάτια τους ασθενείς”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας ο κ.Βλάσης…

Το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε την Τετάρτη (19/02) ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κώστας Βλάσης, όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους γιατρούς αλλά και τον διοικητή του νοσοκομείου κ.Τζανή.

Ο διοικητής Αναστάσιος Τζανής υποδέχτηκε τον κ.Βλάση, ευχαριστώντας τον για την διαχρονική – όπως τόνισε – βοήθεια που προσφέρει στο Παναρκαδικό, ενώ αναφέρθηκε και σε τρία σημαντικά έργα για το νοσοκομείο, στα οποία έχει συμβάλει και ο κ.Βλάσης και αφορούν στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την ενεργειακή θωράκιση του νοσοκομείου και η καθ΄ύψος επέκταση του νοσοκομείου.

Παράλληλα ο κ.Τζανής ενημέρωσε τον Υφυπουργό, πως μέσω email που έλαβε από τον γενικό πρόξενο της Νέας Ορλεάνης, του γνωστοποιήθηκε πως το νοσοκομείο θα λάβει ως δωρεά 1.000.000 δολλάρια από συμπατριώτη μας που έφυγε πριν από λίγα χρόνια από την ζωή , με βασική προϋπόθεση να κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα στην ογκολογική κλινική.

Τέλος ο διοικητής αναφέρθηκε στις ελλείψεις του νοσοκομείου ζητώντας την αρωγή του Κώστα Βλάση.

Με την σειρά του ο κ.Βλάσης, αφού τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία, που έχει για θέματα που αφορούν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο – τόσο λόγω της καταγωγής του και της ιδιότητας του ως γιατρός αλλά και λόγω του ότι είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο – ξεκαθάρισε πως επιθυμία του είναι να δει το Παναρκαδικό, να δουλεύει όπως πρέπει, για να μπορούν και οι πολίτες να εξυπηρετούνται σωστά. «Μετά από μια δύσκολη δεκαετία που πέρασε, δεν θέλω να συνεχιστεί ο μαρασμός του νοσοκομείου και γι αυτό βρίσκομαι και σήμερα εδώ – μετεκλογικά και αυτό έχει σημασία – για να δούμε, πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός εξήρε τις υπερνάθρωπες – όπως τις χαρακτήρισε – προσπάθειες που γίνονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που όμως δεν αρκεί, καθώς «χρειάζονται περισσότερα χέρια», για να μπορέσει το Παναρκαδικό να καλύψει τον μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση, μιας που δέχεται και πολλούς ασθενείς από νοσοκομεία όμορων νομών.

Ο κ.Βλάσης απαντώντας στην αγωνία των γιατρών για το μέλλον του νοσοκομείου – το οποίο όπως τόνισε και ένας εκ των γιατρών, αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες θα μοιάζει περισσότερο με κέντρο υγείας – δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει στον Υπουργό όλα τα αιτήματα και θα βοηθήσει στην δρομολόγηση λύσεων, που θα δώσουν «πνοή ζωής» στο νοσοκομείο.

πηγή: kalimera-arkadia.gr