Αρχική Eπικαιρότητα Παντελής Παντελίδης: Το πρωινό που σόκαρε την Ελλάδα

Παντελής Παντελίδης: Το πρωινό που σόκαρε την Ελλάδα

Ο Παντελής οδηγούσε στον παράδρομο και τα κορίτσια δεν μιλούσαν. Η νύχτα είχε φύγει τελείως και η αυγή είχε προβάλλει για τα καλά στη περιοχή του Ελληνικού, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου του 2016. Η παρέα είχε αφήσει πίσω της την λέσχη-σπίτι, όπου ο τραγουδιστής είχε παίξει χαρτιά για λίγες ώρες, μαζί με άλλους γνωστούς του, ενώ η Φρόσω και η Μίνα παρακολουθούσαν. Είχε χάσει αλλά τίποτε δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν λίγη ώρα αργότερα.

Το θηριώδες τζιπ Mercedes που οδηγούσε ο δημοφιλής ερμηνευτής, έμοιαζε άτρωτο αλλά δεν ήταν, έμοιαζε να πορεύεται σταθερά αλλά ούτε αυτό συνέβαινε. Όταν «έφυγε» από εκείνο τον παράδρομο του παλιού αεροδρομίου που οδηγεί στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε μια τρελή πορεία προσκρούει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με ορμή και μετά αναποδογυρίζει. Μένει εκεί, σαν ένα πληγωμένο θηρίο που αιμορραγεί και όταν περνούν τα πρώτα δευτερόλεπτα σιωπής ακούγονται κάποιες πονεμένες γυναικείες κραυγές. Η φωνή του Παντελή δεν ακούγεται. Έχει σβήσει για πάντα και αυτός ο απρόσκλητος «κομήτης» που αναστάτωσε τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής δισκογραφίας, έχει ήδη ταξιδέψει σε μια άλλη στρατόσφαιρα. Μόνο που εκείνη την ώρα δεν το ξέρει κανένας…

Όταν φτάνει το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική αρχίζει τον απεγκλωβισμό του Παντελίδη και της Αρναούτη, αποκαλύπτεται η αλήθεια που θα συγκλονίσει το πανελλήνιο για εβδομάδες και μήνες μετά το θανατηφόρο τροχαίο. Στο αμάξι επιβαίνουν τρία άτομα, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη και ένας άνδρας, ο Παντελής Παντελίδης, ένα νέο παιδί που ήταν ήδη φαινόμενο. Έτσι αποκαλούσαν πλέον τον πρώην μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που μπήκε στο ελληνικό τραγούδι με ορμή οι άνθρωποι του χώρου, χτίζοντας πολύ γρήγορα ένα μύθο, που εξακολουθεί ακόμη να υφίσταται.

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το μοιραίο πρωινό στην Βουλιαγμένης και τον θάνατο του Παντέλου, όπως τον αποκαλούσαν οι φανατικοί του. Έναν θάνατο, άγριο, σκληρό, που τον αντάμωσε μέσα σε ένα σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο, ενώ οι δύο φίλες του γλίτωσαν, η μια βαρύτατα τραυματισμένη, η άλλη ελαφρότερα.

Το νέο αρχίζει να γίνεται γνωστό γύρω στις εννιά το πρωί εκείνης της Πέμπτης στα ΜΜΕ, το όνομα του τραγουδιστή επιβεβαιώνεται ανεπίσημα, κανείς όμως δεν το δημοσιοποιεί μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Πρέπει πρώτα να τον αναγνωρίσουν οι δικοί του, τους οποίους ξυπνάνε διάφορα τηλεφωνήματα από γνωστούς και φίλους του γιου τους, για να τους πουν το ανείπωτο. Το νέο χτυπάει την οικογένεια σαν κεραυνός και στο Ασκληπιείο Βούλας όπου έχει μεταφερθεί η σορός του Παντελή, εκτυλίσσονται δραματικές σκηνές, όταν επιβεβαιώνεται η ταυτότητά του. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η χώρα ζει πρωτόγνωρες στιγμές, αφού η απώλειά του είναι συνεχώς πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και στην κηδεία του δίνει το παρόν μια λαοθάλασσα. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από εκείνο το μουντό πρωινό του Φλεβάρη που πάγωσε η Ελλάδα και ο μύθος του 33χρονου ερμηνευτή, μεγάλωσε μαζί με κάποια ανέκδοτα τραγούδια του που κυκλοφόρησαν. Όσο για το θρίλερ που εκτυλίχθηκε γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του σε δικαστικές αίθουσες αυτό ήταν μια άλλη ιστορία, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, συζητήσεις και εκατέρωθεν αντιδράσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Οι μνήμες και η Αρναούτη

Το τρισάγιο που τελέστηκε προ ημερών στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη, ξύπνησε πάλι μνήμες, από αυτές που είναι θαμμένες αλλά όχι σβησμένες στο πίσω μέρος του μυαλού. Μνήμες που ξυπνάνε αυτή την ημέρα, 18 του μήνα, όταν η Ελλάδα ξύπνησε με την είδηση του θανατηφόρου τροχαίου, που στοίχισε την ζωή του Παντελή.

Στο τρισάγιο εκτός από την οικογένεια του παραβρέθηκαν άνθρωποι που λάτρεψαν τον νεαρό τραγουδιστή με ένα πάθος πρωτόγνωρο για τα σύγχρονα ελληνικά μουσικά δεδομένα. Ήταν αυτοί που το περίμεναν να βγει για τρίτη φορά μέσα σε ένα βράδυ στην πίστα γύρω στις πέντε το πρωί για να κλείσει το πρόγραμμα μέσα σε αποθέωση.

Η ειδωλοποίηση του και το γεγονός ότι το όνομά του απασχόλησε τα ΜΜΕ σε καθημερινή βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα απέδειξε αν μη τι άλλο ότι ο Παντελίδης, ήταν μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Ήταν αυτός που έγραψε τραγούδια που μίλαγαν απευθείας με τους στίχους τους στους «τελειωμένους» από έρωτα, στους «καψούρηδες» που δεν άντεχαν τον χωρισμό με την γυναίκα που λάτρεψαν. Τον λάτρεψαν τόσο που η οικογένειά του τότε ανακοίνωσε μέσω του αδερφού του την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του και θα βοηθάει νέα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους. Παιδιά σαν τον Παντελή τους, ο οποίος μπήκε στην δισκογραφία σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και έφυγε με τον ίδιο θόρυβο που έζησε.

Τέσσερα χρόνια μετά η υπόθεση του τροχαίου του, παραμένει ακόμη ανοιχτή για την οικογένειά του, που εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, ότι ο Παντελής ήταν συνοδηγός. Δεν ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ στο δυστύχημα που άφησε τον ίδιο νεκρό, βαρύτατα τραυματισμένη την Μίνα Αρναούτη και ελαφρά τραυματισμένη την Φρόσω Κυριάκου. Μέχρι στιγμής πάντως, όλα τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε αποφάνθηκαν με βάση τα στοιχεία ότι οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης.

Η Φρόσω Κυριάκου μέσω του δικηγόρου της ξεκαθάρισε εκείνη την περίοδο ότι θα κινηθεί δικαστικά στα όσα γράφονταν και ακούγονταν για την ίδια, όπως ότι αυτή οδηγούσε το μοιραίο τζιπ, πλην όμως μάλλον το άφησε μετά τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτή που δεν το άφησε-ίσως επειδή άκουσε τα μύρια όσα-είναι η Μίνα Αρναούτη, που πριν από λίγες ημέρες έκανε το χειρουργείο Νο 18, εδώ και καιρό δεν μασάει τα λόγια της και δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, όταν αναφερόταν το όνομά της. Η στάση της ήταν αυτή που φέρεται να εξόργισε αρκετές φορές την οικογένεια του τραγουδιστή που με προεξάρχουσα την μητέρα του φέρεται να είχε καταθέσει αγωγή κατά της νεαρής, βασιζόμενη σε συγκεκριμένη ανάρτηση που είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η Αρναούτη έγραψε στο Facebook: «Είτε ζητούσα αποζημίωση είτε όχι πάλι τα ίδια θα έκαναν γιατί το πρόβλημα τους δεν είναι να μάθουν την “αλήθεια” και να μην αποζημιώσουν εμένα… το πρόβλημα τους είναι να πάρουν την αποζημίωση του Παντελή (μεγάλο ποσό)και φυσικά να αποφύγουν τα όσα άφησε πίσω ο ίδιος… κάτι που ποτέ δεν θα έκανε εκείνος..».

Εκείνος ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή, την στιγμή που η καριέρα του είχε εκτοξευθεί στην κορυφή, όμως για πολύ κόσμο η υπόθεση του τροχαίου στο οποίο έχασε την ζωή του ο Παντελής Παντελίδης έχει κλείσει οριστικά. Υπάρχουν και οι άλλοι που πιστεύουν ότι η υπόθεση παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένει ανοιχτή, δημιουργώντας κατά περιόδους τις κατάλληλες συνθήκες ενός ευπώλητου θρίλερ που «πουλάει». Για την ακρίβεια πουλούσε τόσο πολύ μάλιστα, ώστε ειπώθηκαν, ακούστηκαν και γράφτηκαν τα μύρια όσα εδώ και καιρό. Παρότι είναι δεδομένο πλέον ότι η ασφαλιστική εταιρία του οχήματος θα αποζημιώσει τις δύο κοπέλες ακόμη δεν έχουν βγει τα ποσά αυτά, τέσσερα χρόνια μετά το τροχαίο που σόκαρε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr