Αρχική Ν. Κορινθίας Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.  

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, το οποίο έγινε αποδεκτό, και έπειτα από τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης  ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο για  μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών επιπροσθέτως με Μαστογραφία.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη στην Πλατεία του Αγίου Βλασίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:30-14:30 στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27433.60254, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.