Αρχική Eπικαιρότητα Ιδρύουν το πρώτο «Κόμμα για τα Ζώα»

Ιδρύουν το πρώτο «Κόμμα για τα Ζώα»

Ομάδα Ελλήνων φιλόζωων κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ιδρυθεί το «Κόμμα για τα Ζώα», η πρώτη παράταξη πολιτικής φιλοζωίας στην Ελλάδα.

Ως εκπρόσωποι της παράταξης «Κόμμα για τα Ζώα», υπέγραψαν η Χριστίνα Παπή, η Γκιζέλα Μαγκλή και η Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα, προσκομίζοντας τις υπογραφές στήριξης εκατοντάδων πολιτών. «Τυπικά μόνο περιμένουμε να μας πουν πότε θα εγκριθεί», λέει στο LiFO.gr η προσωρινή εκπρόσωπος του κόμματος, Χριστίνα Παπή.

Είναι πιθανό να συνεργαστείτε με κάποιο από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα;
«Όχι, γιατί είμαστε ένα ομολογιακό κόμμα, που δεν σκοπεύουμε σε συνεργασίες και στοχεύουμε πολύ συγκεκριμένα να αλλάξουμε κάποιους νόμους για τα ζώα, τα οποία έχουν αναχθεί σε αντικείμενα. Θα συνεργαστούμε όμως με τα αντίστοιχα φιλοζωικά κόμματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου έχουν εκλεγεί βουλευτές και ακόμη και ευρωβουλευτές. Είμαστε ήδη σε επαφή με το φιλοζωικό κόμμα της Ολλανδίας και της Κύπρου».

Εκτός από τον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων, έχετε άλλες θέσεις στην ατζέντα σας, π.χ για την οικονομία;
«Είμαστε υπέρ της μεταστροφής της οικονομίας προς ένα πιο οικολογικό μοντέλο, θέλουμε να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή και όχι την κτηνοτροφία. Θέλουμε να στηρίξουμε την φυτοφαγική μετάβαση. Για αρχή να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σφαγεία, να μπουν κάμερες», δηλώνει η κα Παπή, που ξεκαθαρίζει ότι το «Κόμμα για τα Ζώα» υποστηρίζει την αμιγώς χορτοφαγική – vegan διατροφή.

Πώς σκοπεύετε να επικοινωνήσετε τις θέσεις σας σε πιθανούς ψηφοφόρους;
«Η ενημέρωση έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από τις σελίδες «Ζώα, Άνθρωποι και Φύση» και animalpolititcs.gr. H εφημερίδα μας είναι δωρεάν και εκδίδεται σχεδόν ανά μήνα», καταλήγει η κα Παπή, που είναι προσωρινή εκπρόσωπος του κόμματος, έως το πρώτο συνέδριο, με την ίδια εκτιμά να τοποθετεί χρονικά την διεξαγωγή του μέσα στο προσεχές φθινόπωρο.

Μετά από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Γαλλία την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, τη Δανία και την Ιρλανδία, η Ελλάδα θα γίνει το 13ο κράτος-μέλος της ΕΕ που αποκτά φιλοζωικό, πολιτικό κόμμα.

«Οι Έλληνες φιλόζωοι έχουμε πια το κόμμα μας. Κάθε επιτυχία του θα αντανακλάται σε ολόκληρο το ευρύ κίνημα της φιλοζωίας, της φυτοφαγίας, της απελευθέρωσης των ζώων, του οικολογικού μετασχηματισμού. Από τη μεριά μας, έχουμε χρέος να είμαστε πάντοτε ανοικτοί, ενωτικοί, δημιουργικοί, συνθετικοί και προσηλωμένοι στους στόχους ολόκληρου του κινήματος», δήλωνε νωρίτερα η Χριστίνα Παπή.

«Να τιμούμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη όσων μας ακολουθούν, όσων μας παρατηρούν, όσων ακούνε καλοπροαίρετα το μήνυμά μας. Αλλά, πάνω από όλα, θα είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, και ιδίως όλων των μη-ανθρώπινων ζώων».

Πηγή: lifo.gr