Αρχική Ν. Κορινθίας Υγειονομική βόμβα το” Στρατόπεδο των Μεταναστών” στην Κόρινθο-Oι ΜΚΟ θησαυρίζουν πάνω...

Υγειονομική βόμβα το” Στρατόπεδο των Μεταναστών” στην Κόρινθο-Oι ΜΚΟ θησαυρίζουν πάνω στην υγεία τους και στην υγεία όλων μας

Το peloponnisosnews ανοίγει για άλλη μια φορά τον φάκελλο της σίτισης στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας των Μεταναστών-Προσφύγων στην Κόρινθο. Η ιστορία γνωστή για την μέχρι τώρα σίτισή τους που γινόταν από τρεις εταιρείες catering στην Κορινθία που απασχολούν εκατοντάδες Κορίνθιους υπαλλήλους στους οποίους προστέθηκαν και άλλοι λόγω της επιπλέον εργασίας για το στρατόπεδο. Τρία γεύματα την ημέρα τα οποία περνούσαν από αυστηρούς ελέγχους καθημερινά αλλά και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνταν. Τα γεύματα ήταν μελετημένα σύμφωνα με τις ηλικίες των φιλοξενούμενων, τα ήθη αλλά και την θρησκεία τους.

Αυτό όμως δεν άργησε να γκρεμιστεί σαν πύργος αφού οι ΜΚΟ που “ελέγχουν” αυτούς τους ανθρώπους και τους κάνουν να αισθάνονται και υποχρεωμένοι απέναντί τους αφού τους πήραν από τον πόλεμο, τους έβαλαν να διαμαρτυρηθούν για την ποιότητα του φαγητού. Με έναν και μόνο σκοπό. Να αναγκαστεί το κράτος να αφαιρέσει την ευθύνη της σίτισης από τις κορινθιακές εταιρείες και να τους δίνει χρήματα να σιτίζονται μόνοι τους. Και αυτό και έγινε. Ανέλαβαν οι ΜΚΟ έναντι παχυλών αμοιβών να τους προμηθεύσουν με κουζίνες και εργαλεία μαγειρέματος αλλά και να τους δεσμεύσει ότι τις πρώτες ύλες θα τις αγοράζουν από τα σημεία που θέλουν αυτοί, στις τιμές που έχουν ορίσει αυτοί.

Και εδώ γίνεται επικίνδυνο αφού οι πρώτες ύλες δεν είναι ελεγμένες για την υγεία των προσφύγων και των οικογένειών τους. Σε επαφή που είχα με δύο από αυτούς χθεςτο απόγευμα μου κατήγγειλαν ότι οι γαστρεντερίτιδες καλά κρατούν μέσα στο στρατόπεδο, οι κουζίνες δεν δουλεύουν όλες αλλά και δεν επαρκούν για τον μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων. Τα δε φρούτα που αναγκάζονται να αγοράζουν από συγκεκριμένα σημεία πώλησης εκτός Κορίνθου είναι πάντα σάπια. Το ίδιο ισχύει και για τα κρέατα και τα λαχανικά.

Η κατάσταση όπως μου περιέγραψαν έχει φτάσει στο απροχώρητο, ωστόσο δεν έχουν και καμία επιλογή.

Και εκτός από την υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει σε ολόκληρη την πόλη και να γεμίσουμε αρρώστιες, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για τις γύρω κατοικίες. Τα φαγητά είναι λίγα και μη επαρκή αφού υπερκαλύπτουν το μηνιαίο εισόδημα από το κράτος για τον σκοπό αυτό, και έτσι έχουν ξεκινήσει οι μικροκλοπές σε φρούτα και λαχανικά που βρίσκουν πρόχειρα στις αυλές σπιτιών. Μάλιστα μία κάτοικος αρκετά μέτρα πιο κάτω μας κατήγγειλε ότι ένα μεσημέρι βρήκε πέντε πρόσφυγες στην αυλή του σπιτιού της που είχαν παραβιάσει την αυλόπορτα και έκλεβαν τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από τα δέντρα.

Η έρευνα θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για την υγεία μας αλλά και για την παραβατικότητα που ξεκίνησε και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί. Δείτε και τις επισημάνσεις του Θ.Κάππου για το θέμα αυτό από την εκπομπή η “Πελοπόννησος Σήμερα”

Για το peloponnisosnews

Σοφία Μπαλή