Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός: «Πιθανό να μολυνθεί μέχρι και το 70% του πληθυσμού» λέει καθηγητής...

Κορωνοϊός: «Πιθανό να μολυνθεί μέχρι και το 70% του πληθυσμού» λέει καθηγητής του Χάρβαρντ

Σοβαρή ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού πυροδοτούν οι δηλώσεις καθηγητή του Χάρβαρντ, ο οποίος τόνισε ότι ενδέχεται να μολυνθεί μέχρι και το 70% του πληθυσμού.

Ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Μαρκ Λίπσιτς, δήλωσε στην Wall Street Journal πως είναι πιθανό να δούμε μια παγκόσμια πανδημία.

«Εάν συμβεί μια πανδημία, το 40% με 70% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι πιθανόν να μολυνθούν το επόμενο έτος», δήλωσε και πρόσθεσε: «όσο για το ποσοστό αυτών που θα παρουσιάσουν συμπτώματα, δεν μπορώ να δώσω έναν καλό αριθμό».

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πλέον τους 1.500 ενώ καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος εντός της Ευρώπης.

«Είναι αδύνατον να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί η επιδημία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους.

Ο κ.Τέντρος δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, αλλά ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό έφτασε σήμερα τους 1.523 στην Κίνα, ενώ ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη σημειώθηκε στη Γαλλία.