Αρχική Eπικαιρότητα Τι πάει στραβά με τους ιερείς στην Ελλάδα (και γιατί αυτοκτονούν τόσοι;)

Τι πάει στραβά με τους ιερείς στην Ελλάδα (και γιατί αυτοκτονούν τόσοι;)

Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην Χάλκη της Λάρισας o 60χρονος ιερέας, εφημέριος του χωριού, βρέθηκε κρεμασμένος στον γυναικωνίτη της εκκλησίας που λειτουργούσε.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 ο 70χρονος ιερέας της Αγίας Τριάδας στην Ημαθία βρέθηκε από τους δύο γιους του απαγχονισμένος μέσα στην αποθήκη του σπιτιού του.

Στις 24 Ιουλίου 2019 ο ιερέας του χωριού Μελιβοίας Λάρισας, εκεί γύρω στα 60, βρέθηκε κρεμασμένος σε αποθήκη από τον γιο του.

Στις 7 Ιουλίου 2018, 61χρονος ιερέας εντοπίστηκε κρεμασμένος σε μια ελιά, σε χωράφι μεταξύ των περιοχών Ν. Αγχιάλου και Μικροθηβών Βόλου.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο χωριό Ζωοδόχος Πηγή των Φαρσάλων ένας ιερέας έθεσε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε από τους ιδιοκτήτες μιας στάνης, εντός του χώρου της κτηνοτροφικής μονάδας, απαγχονισμένος ο 43χρονος ιερέας, ο οποίος βοηθούσε συχνά στις εργασίες της. Ο ιερέας, που ήταν γεννημένος στο χωριό και κατοικούσε σε αυτό, είχε ετοιμάσει ένα αυτοσχέδιο βρόγχο και κρεμάστηκε από αυτό.

Στις 23 Απριλίου 2012 προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Νεάπολης του Δήμου Βοϊου, με έδρα την Σιάτιστα, η είδηση της αυτοκτονίας ενός 35χρονου ιερέα. Ο ιερέας που καταγόταν από την Αλβανία και βρισκόταν χρόνια στην Ελλάδα, έδωσε τέλος στην ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Επίσης, είναι γνωστό ότι αρκετοί ιερείς, ακόμα και νέοι στην ηλικία, πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα ή και ψυχιατρικά νοσήματα, γεγονός που προκαλεί διάφορες παρενέργειες στη ζωή της Εκκλησίας.

Αρκετές φορές απασχολούν την κοινή γνώμη ασέλγειες ιερέων και μάλιστα σε ανήλικες.

Τα διαζύγια των ιερέων και οι εν διαστάσει γάμοι τους δίνουν και παίρνουν!

Μήπως η Διοικούσα Εκκλησία θα πρέπει να σκύψει με μεγαλύτερη προσοχή πάνω στους ιερείς και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους διότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη;

Μήπως οι σεβασμιώτατοι να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο θέμα των χειροτονιών;

Μήπως να …παραμερίσουν λιγάκι το δημογραφικό, κατά τις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, και να ασχοληθούν λιγουλάκι περισσότερο με τα προβλήματα του κλήρου στην σύγχρονη κοινωνία;

Μήπως…

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΤο πρωτοσέλιδο του ΣΗΜΕΡΑ αυτής της εβδομάδας
Επόμενο άρθροΗ εντυπωσιακή Βασίλισσα του Αργοστολιώτικου Καρναβαλιού είναι από το Άστρος! (Βίντεο)