Αρχική Ν. Αχαΐας Γριούλες θύματα απατεώνων στην Ηλεία και το Αίγιο

Γριούλες θύματα απατεώνων στην Ηλεία και το Αίγιο

εν περνάει μέρα που να μην πέσει κάποια ηλικιωμένη θύμα των απατεώνων, οι οποίοι σκαρφίζονται διάφορα κόλπα για να τους αρπάξουν χρήματα ή τιμαλφή. Η δράση τους έφτασε ως ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ηλείας, την κοινότητα Ορεινή στην Αρχαία Ολυμπία.

Χωρίς να τους αντιληφθούν οι συγχωριανοί μιας ηλικιωμένης, οι δυο άγνωστοι πήγαν στην κατοικία παριστάνοντας τους υπάλληλους της Δ.Ε.Η. και την έπεισαν ότι θα επιδιόρθωναν το μετρητή της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή τάχα είχε πάθει βλάβη. Η γριούλα τους πίστεψε και τους άφησε να «αλωνίσουν» στο σπίτι της, ώσπου ανακάλυψαν τις οικονομίες της ύψους 1.000 ευρώ τις οποίες άρπαξαν και έγιναν… λαγοί! Οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων και προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Θύμα απατεώνων έπεσε και άλλη μια ηλικιωμένη στο Αίγιο, την οποία πλησίασαν δυο άγνωστοι στον δρόμο, της συστήθηκαν ως λογιστές της ανιψιάς της και την έπεισαν να τους βάλει στο σπίτι της. Όταν έφυγαν, η άτυχη γριούλα διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά τα κοσμήματά της, αξίας 3.000 ευρώ! Έρευνες για τον εντοπισμό των απατεώνων διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Προηγούμενο άρθροΒροχές αύριο εξπρές και στην Κορινθία (χάρτης)
Επόμενο άρθροΒόχα: Συνελήφθη 39χρονος για πλαστογραφία