Αρχική Eπικαιρότητα 5 λόγοι για να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

5 λόγοι για να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Εσύ γιορτάζεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε χρόνο; Γιατί; Τι βρίσκεις στην ημέρα αυτή; Κι αν όχι, τι σε κάνει να την απεχθάνεσαι τόσο πολύ; 

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η λεγόμενη ημέρα των ερωτευμένων. Πολλοί την λατρεύουν, άλλοι την μισούν άσχετα με το αν έχουν σχέση, ενώ τα μαγαζιά δε σταματούν να γεμίζουν τις βιτρίνες τους με σοκολατάκια, αρκουδάκια, μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και να κάνουν την ημέρα αυτή μία από τις πιο εμπορικές όλου του χρόνου.

Άσχετα, όμως, με το τι κάνουν τα μαγαζιά, το αν σου αρέσει αυτή η μέρα ή όχι δεν πρέπει να εξαρτάται από το αν είναι εμπορική. Και τα Χριστούγεννα γίνεται χαμός σ’ όλα τα καταστήματα με τα φωτάκια, τις γιρλάντες και την ατμόσφαιρα υπερπαραγωγή, όμως δεν σε είδα να μην στολίζεις δέντρο ή να μην τρως γαλοπούλα.

Το να γιορτάζεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πρέπει, λοιπόν, να έγκειται στους λόγους που έχεις για να γιορτάσεις αυτή τη μέρα. Και πίστεψέ με δεν είναι και λίγοι. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα κατακρίνεις κάποιον που γιορτάζει αυτή τη μέρα ξανασκέψου το και βάλε λίγο… νερό στο κρασί σου.

Γιατί, λοιπόν, να γιορτάζεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Γιατί είναι μια ευκαιρία να γιορτάσεις με τον σύντροφό σου

Έλα τώρα, πες την αλήθεια, δεν γιορτάζεις κάθε μέρα, δεν ετοιμάζεις ρομαντικά δείπνα, δεν έχεις γεμίσει το σπίτι τριαντάφυλλα και δεν κάνεις κάθε μέρα εκπλήξεις στο ταίρι σου. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι ο λόγος που πρέπει να γιορτάσεις, αλλά μια ευκαιρία που δεν έχεις κάθε μέρα λόγω των υποχρεώσεων. Την αγάπη σου πρέπει να τη γιορτάζεις κάθε μέρα, να δείχνεις στον άλλο τα συναισθήματά σου και να εκφράζεις κάθε στιγμή αυτό που νιώθεις. Το να αγαπάς και να σε αγαπάνε δεν είναι τόσο εύκολο, ούτε συμβαίνει καθημερινά. Είναι δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο να σε αγαπάει και να ενδιαφέρεται για σένα κι όταν τον βρεις μην τον αφήσεις να φύγει. Δείξε του την αγάπη σου και πραγματικά ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσεις να γιορτάζεις τον έρωτά σου.

γιορτάζεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι μια ευκαιρία να περιποιηθεί ο ένας τον άλλο

Σκέψου λίγο μασάζ, spa, αφρόλουτρο, κεράκια παντού, καλό φαγητό, σοκολατάκια, ένα δωράκι να σε περιμένει, όλα αυτά σου φαίνονται τόσο λίγα και καθημερινά; Αν ναι, τότε ο ρομαντισμός λείπει ξεκάθαρα από τη σχέση σου, που χωρίς λίγο ρομάντζο κάποια στιγμή μπορεί και να βαλτώσει. Αν δεν το θες, όμως, αυτό να η ευκαιρία που ψάχνεις. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορείς χωρίς πολύ κόπο και προσπάθεια να περιποιηθείς τον αγαπημένο σου και το ίδιο να κάνει και αυτός για σένα. Αν το πρόγραμμά σας είναι πιεσμένο, δεν χρειάζεται να περάσετε όλη τη μέρα μαζί, μερικές ώρες αρκούν για να φροντίσει ο ένας τον άλλο και να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

Μπορείς να πάρεις εσύ τις πρωτοβουλίες

Αν το να βγεις έξω για δείπνο με τον αγαπημένο σου σου φαίνεται mainstream, τότε να η ευκαιρία να αποφύγεις αυτό που προτιμάει ο σύντροφός σου. Πάρε πρωτοβουλία, βάλε λίγη φαντασία και δημιουργικότητα και σκέψου πώς θα μπορούσατε να περάσετε όμορφα, ξεχωριστά και… ρομαντικά φυσικά την ημέρα αυτή. Όχι, του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις το σπίτι με τριαντάφυλλα ή να βγεις έξω για φαγητό, ακολουθώντας τον δρόμο των πολλών. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου σκηνικό, να πας μια εκδρομή, να πειραματιστείς στην κουζίνα κι ας μην τα καταφέρεις και τόσο και να “παίξεις” με το ταίρι σου υπό το φως των κεριών. Βρες αυτό που ταιριάζει στη σχέση σου και δημιούργησέ το.

Δίνεις μια ευκαιρία στη σχέση σου και στον εαυτό σου

Μήπως παραείσαι κυνικός με τις σχέσεις; Μήπως δεν τις βλέπεις τόσο σοβαρά και ρομαντικά; Μήπως έχεις πληγωθεί στο παρελθόν και νομίζεις ότι αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που ερωτεύεσαι; Μήπως εν τέλει δεν αφήνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί; Stop!

Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου θα δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να αφεθεί στα βέλη αυτού του μικρού άγγελου με φτερά. Άσε λίγο στην άκρη τους εγωισμούς και συνειδητοποίησε τι χάνεις με το να κοιτάς απαθείς τους άλλους να ερωτεύονται κι εσύ να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να το κάνει. Ένας άνθρωπος εκεί έξω μπορεί να σε νοιάζεται, να σε αγαπά, να θέλει να σε φροντίσει κι εσύ να του το στερείς με τη συμπεριφορά σου και με το να λες “Εγώ δε γιορτάζω την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου”. Τι σημαίνει “δε γιορτάζω”; Εντάξει, δεν σου είπαμε να πετάξεις και την σκούφια σου, αλλά ένα σοκολατάκι, ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα “Σ’ αγαπώ” σε όλους αξίζει. Μην στερείς στον εαυτό σου τη δυνατότητα να ερωτευτεί και να αφεθεί στα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου. Η αγάπη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

γιορτάζεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ανανεώνεις τη σχέση σου

Όπως είπαμε και πριν, είναι καλό να δίνεις μια ευκαιρία στη σχέση σου και να προσπαθείς για το καλύτερο. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σου δίνει την ευκαιρία να ανανεώσεις τη σχέση σου που με τον καιρό έχει αρχίσει να βαλτώνει και να ρουτινιάζει. Είναι μια καλή μέρα να κάνεις κάτι διαφορετικό με τον σύντροφό σου, αποφεύγοντας τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μην ξεχνάς ότι είναι η ιδανική μέρα για να βρεις σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, αρκουδάκια και οτιδήποτε άλλο συμβολικό θα ήταν μια καλή αρχή για την ανανέωση της σχέσης σου.

Η αγάπη δεν είναι μπακάλικο.
Nα μετράς τι έδωσες εσύ. Τι εγώ. Τι ο άλλος.
Ή δίνεις από την ψυχή σου και βγάζεις τον σκασμό.
Ή κάτσε στη γωνίτσα σου και μέτρα τι δεν πήρες.