Αρχική Eπικαιρότητα Σήμερα η νεκροψία για το βρέφος – Η 27χρονη είχε κρατήσει κρυφή...

Σήμερα η νεκροψία για το βρέφος – Η 27χρονη είχε κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η 27χρονη κοπέλα με καταγωγή από την Πάτρα άφησε το νεογέννητο μωρό της στην πλαζ στα Βραχνέικα να πεθάνει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η 27χρονη κοπέλα, η οποία κρατείται στο λιμεναρχείο Πατρών και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, πήγε μόνη της την Τρίτη το πρωί στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή.

Στις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όμως, άγνωστο γιατί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιάννη Αποστολόπουλο, πήρε το παιδί αφού το σκέπασε με μια κουβέρτα και έφυγε από το μαιευτήριο.

Αρχικά περιπλανιόταν πολλές ώρες μόνη με το παιδί στην αγκαλιά στην πόλη της Πάτρας, ώσπου τελικά έφτασε στην πλαζ στην περιοχή Βραχνέικα. Εκεί άφησε το νεογέννητο μόνο και αβοήθητο στην παραλία και έφυγε.

Ακόμα και ο ίδιος ο δικηγόρος της 27χρονης κομμώτριας δεν ξέρει το γιατί έκανε αυτήν κίνηση καθώς η νεαρή μητέρα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μιλάει με κανέναν.

«Η εντολέας μου είναι κλασσική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αποστολόπουλος.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και σήμερα, κατά πληροφορίες, θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, τέλος, και προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Πηγή: protothema.gr