Αρχική Eπικαιρότητα H πενθήμερη εκδρομή στην Πράγα που κατέληξε σε εφιάλτη

H πενθήμερη εκδρομή στην Πράγα που κατέληξε σε εφιάλτη

Στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους, μαθητές από την Ρόδο βρέθηκαν πρόσφατα στην Πράγα και διέμειναν σε 4άστερο ξενοδοχείο, το οποίο φαινομενικά έδειχνε πολυτελέστατο. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά, αφού από την δεύτερη κιόλας ημέρα, έπειτα από γεύμα στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου, τόσοι οι μαθητές όσο και οι καθηγητές τους εμφάνισαν συμπτώματα σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο protothema.gr μητέρα μαθήτριας που συμμετείχε στην εκδρομή, «Την προηγούμενη μέρα είχαν φάει βραδινό στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα τους σέρβιραν κοτομπουκιές που μύριζαν ψαρίλα». Όταν, μάλιστα, οι καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στον υπεύθυνο του εστιατορίου, εκείνος έδωσε μια γελοία δικαιολογία, ότι οι γεύσεις δηλαδή είναι πολύ διαφορετικές γιατί χρησιμοποιούν διαφορετικό λάδι.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, η τροφική δηλητηρίαση φαίνεται πως εξελίχθηκε σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, με τους μαθητές να πέφτουν «σαν τις μύγες» όπως λέει και ο καθηγητής τους κ. Μάρτης Μαρτάκης. Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής ταξίδευε μαζί με τις δίδυμες κόρες του, μια εκ των οποίων λιποθύμησε από τον εμετό και τη διάρροια: «Όταν βλέπεις το παιδί σου να σωριάζεται στο έδαφος λιπόθυμο, εκεί σε πιάνει μια τρέλα».

Το χειρότερο δε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο καθηγητής, ήταν η παντελής αδιαφορία από πλευράς διοίκησης ξενοδοχείου που δεν διευκόλυνε καθόλου μαθητές και καθηγητές: «Δεν άφησαν να έρθει γιατρός στο ξενοδοχείο και έπρεπε άπαντες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Συνολικά 17 άτομα. Μπορείτε να φανταστείτε την ταλαιπωρία», λέει η μητέρα της μαθήτριας.

Στο νοσοκομείο οι συνθήκες ήταν τριτοκοσμικές. Σύμφωνα με τον κ. Μαρτάκη, «Χρειάστηκε να περιμένουμε περισσότερο από δυο ώρες για να εξεταστούν τα παιδιά».

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι ελληνικές προξενικές Αρχές και με πιέσεις των γονιών που έβαλαν λυτούς και δεμένους να συμβάλλουν, παιδιά και καθηγητές επέστρεψαν εσπευσμένα στη Ρόδο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Την εκδρομή στο πολύ γνωστό ξενοδοχείο-σπα που δίνει, μάλιστα, έμφαση στην ευεξία, οργάνωσε για το σχολείο ελληνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο.