Αρχική Eπικαιρότητα 50 ευρω επιδότηση στους κυνηγούς για κάθε αλεπού που θανατώνεται μέσα στο...

50 ευρω επιδότηση στους κυνηγούς για κάθε αλεπού που θανατώνεται μέσα στο 2020

Επιδότηση για κάθε σκοτωμένη αλεπού – Χρήσιμες πληροφορίες: Είναι γεγονός. Το ποσό των 50 ευρώ θα εισπράττουν, οι κυνηγοί. Ο λόγος δεν θα είναι άλλος από μία θανατωμένη αλεπού. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέσα στο 2020. Μάλιστα, έχει βγει και σχετική ανακοίνωση. Αυτή, προέρχεται από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικότερα:

Επιδότηση για κάθε σκοτωμένη αλεπού – Χρήσιμες πληροφορίες: Η ανακοίνωση

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων, μετά την φθινοπωρινή εμβολιακή εκστρατεία του έτους 2019, παρατείνεται η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων, η οποία θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2020 στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός αλεπούδων ανά Περιφερειακή Ενότητα που πρέπει να εξετασθούν μετά τους εμβολιασμούς του φθινοπώρου 2019 είναι: Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης: 66, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: 33, Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: 48, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: 48, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: 29, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: 75, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: 63.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 263/36479/03.02.2020 έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. «… και για το έτος 2020 οι δικαιούχοι (κυνηγοί και φύλακες θήρας) θα επιχορηγούνται με το ποσό των 50 ΕΥΡΩ για κάθε αλεπού που θανατώνεται ή έχει θανατωθεί μέσα στο 2020, στις περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος Εμβολιασμού της άγριας πανίδας για τη Λύσσα και προσκομίζεται στις κατά τόπους κτηνιατρικές αρχές».

Προηγούμενο άρθρο30χρονος πετούσε πέτρες σε διερχόμενους πολίτες και οδηγούς οχημάτων στους Αγίους Θεοδώρους
Επόμενο άρθροΜοναδική χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα με χαμηλότερο μισθό από το 2010