Αρχική Ν. Κορινθίας 2η Πανελλήνια αναγνώριση για τον Σταματόπουλο – Ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής...

2η Πανελλήνια αναγνώριση για τον Σταματόπουλο – Ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας & Παιδείας της ΚΕΔΕ

Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΚΕΔΕ εκλέχθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος μετά από αρχαιρεσίες στο Διοικητικό της Ένωσης. Η πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων,  κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, έγινε ομόφωνα δεκτή και ο Σπύρος Σταματόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της παραπάνω Επιτροπής για την τρέχουσα δημοτική θητεία.Στην Επιτροπή, η οποία διατυπώνει γνώμη και εισήγηση προς το ΔΣ και Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ συμμετέχουν εκτός του προέδρου και του αντιπροέδρου, 19 ακόμη μέλη, αιρετοί από διάφορους δήμους της χώρας. Κοινός στόχος όλων είναι η διαμόρφωση θέσεων και πλαισίων διαχείρισης σημαντικών θεμάτων Παιδείας, Νεολαίας και Θρησκευμάτων.
Η εκλογή του είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για το δήμο Σικυωνίων και το νομό Κορινθίας, αλλά για το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού είναι ο μοναδικός εκπρόσωπός της στις επιτροπές της ΚΕΔΕ!

 Η ξεχωριστή αυτή επιτυχία αποτελεί αναμφισβήτητα επιβράβευση της ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής πορείας του Σπύρου Σταματόπουλου και αναγνώριση του σημαντικού έργου του το οποίο προκαλεί θετικά σχόλια και αντιδράσεις πέραν των ορίων του νομού Κορινθίας.
Μην ξεχνάμε ότι έρχεται σε συνέχεια της εκλογής του στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, πάντα ως ανεξάρτητος, και δίνει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στην παρουσία του στην αυτοδιοίκηση σε πανελλήνιο επίπεδο.


Μετά την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ και την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Σικυωνίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τιμά ιδιαίτερα η εκλογή μου από το ΔΣ της ΚΕΔΕ σ’ αυτήν την τόσο σημαντική θέση. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου που εμπιστεύτηκε τις θέσεις και τις αξίες μου και με πρότεινε για ένα τόσο σημαντικό πόστο. Η Παιδεία και η Νεολαία είναι ό,τι μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Είναι χρέος μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που χρειάζονται αλλά και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που είναι απαραίτητες για να τα βοηθήσουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους που μαζί θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό τον νευραλγικό τομέα».