Αρχική Ν. Κορινθίας Ξυλόκαστρο: Σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου

Ξυλόκαστρο: Σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2020 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων). 

Δευτέρα 10.02.2020 

ώρα 18:00 Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγαπίου και Συγχοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κκ Διονυσίου. 

Τρίτη 11.02.2020 

ώρα 07:00 Όρθρος και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιoτάτου Μητροπολίτη κκ. Διονυσίου και Συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγαπίου. 

ώρα 10:00 Είσοδος των επισήμων και των τοπικών αρχών στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου. 

ώρα 10:45 Λιτάνευση της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου στις οδούς της Πόλης μας. 

Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η Ιερά Εικόνα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο χορός των ψαλτών. 

Ακολουθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, ο Ιερός Κλήρος, οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές. Η περιφορά της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας του Ιερομάρτυρος Βλασίου θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Αδαμοπούλου – Πλατεία – Ιερός Ναός. 

Τελετάρχης ορίζεται ο Υπάλληλος του Δήμου κ. Ιωάννης Σαλωνίτης. Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Ποιμενάρχου μας και τις ιάσεις του θαυματουργού πολιούχου μας Αγίου. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ