Αρχική Ν. Κορινθίας Nτροπή: Χωρίς ασθενοφόρο τα Σαββατοκύριακα το Λουτράκι

Nτροπή: Χωρίς ασθενοφόρο τα Σαββατοκύριακα το Λουτράκι

Ενα πρόβλημα που ταλανίζει επί μήνες, χρόνια την πόλη του Λουτρακίου και του ευρύτερου δήμου. Υποσχέσεις από βουλευτές, λόγια πολλά ακούσαμε αλλά ουσία και έργα μηδέν.

Το Κέντρο υγείας Λουτρακίου λειτουργεί, υπολειτουργώντας, αφού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Το υπέρτατο αγαθό, η υγεία, που θα έπρεπε να απασχολεί όλους,έρχεται σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη μοίρα για κάποιους ιθύνοντες.

Στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου θα έπρεπε αυτό το θέμα-ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ- κατά την άποψή μας,να ξανασυζητηθεί και να ασκηθούν εκ νέου πιέσεις προς τις αρμόδιες αρχές και τις υπηρεσίες για την επίλυσή του.

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου έχει ασθενοφόρο, το οποίο δώρισε στο Δήμο το Καζίνο Λουτρακίου και ο δήμος με τη σειρά του το παραχώρησε εύλογα στο Κέντρο Υγείας.

Κάποτε η εξυπηρέτηση ήταν επί 24ωρου βάσεως. Σήμερα το ασθενοφόρο,τις καθημερινές καλύπτει εν μέρει τα έκτακτα περιστατικά και  τα Σαββατοκύριακα βρίσκεται ακινητοποιημένο, μέρες δηλαδή που η πόλη μας τριπλασιάζει τον πληθυσμό της!

Ευτυχώς που το ασθενοφόρο έχει εξαίρετους οδηγούς!Καταπληκτικά παιδιά με υπερβάλλοντα ζήλο για το επάγγελμα-λειτούργημα που επιτελούν.Αυτό είναι ευρέως γνωστό και μη αμφισβητούμενο από κανένα στην πόλη!Οι οδηγοί όμως δεν φτάνουν για να καλύψουν πλήρως μια εβδομαδιαία βάρδια.

Αρκετές καταγγελίες  έχουν φτάσει στο Loutrakiblog κατά καιρούς που έχουν δημοσιευθεί .

Δυστυχώς συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους Σαββατοκύριακα γιατί το ασθενοφόρο μας ήταν ακινητοποιημένο και το ΕΚΑΒ άργησε πολύ να έρθει. Ας μην αναφέρουμε λίστα ονομάτων (άλλωστε όλοι γνωρίζουμε) για να μην ξύνουμε πληγές και στις οικογένειες των θανόντων.

Το ζήτημα λοιπόν είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Και ας έρθουμε στο τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη μας όταν το νεαρό κορίτσι, μόλις 23χρόνων, παρασύρθηκε από ΙΧ.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά για την 23χρονη συμπολίτισσά μας και θα θίξουμε αυτό το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ που κανένας δεν μπορεί να το προσπεράσει χωρίς να δοθεί λύση!

Το ατύχημα έγινε στις 6:45πμ.

Το ΕΚΑΒ ήρθε στις 7:15πμ.

Δηλαδή μισή ώρα μετά το ατυχές γεγονός.

Για την πολυτραυματία κάθε λεπτό που περνούσε ήταν σημαντικό,πολύ σημαντικό, γιατί μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

Αυτόπτης μάρτυρας- αναγνώστης μας, μας είπε ότι ειδοποίησε Αστυνομία και ΕΚΑΒ και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια στο Κέντρο Υγείας, μέχρι να έρθουν τα ασθενοφόρα. Η απάντηση της  υπαλλήλου ήταν ότι  δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Έξαλλος έφυγε ο αναγνώστης μας,επιστρέφοντας στο σημείο του ατυχήματος, φοβούμενος για τη ζωή του κοριτσιού που κείτονταν ακόμα στην άσφαλτο…

Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τα χρόνια της κρίσης και μετά, όπου άρχισε και ο “μαρασμός” του Κ.Υγείας από το Δήμο, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Αγαπητοί μας αιρετοί του δημοτικού συμβουλίου,της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης,ξαναδείτε με προσοχή αυτήν την αστοχία που  υπάρχει στην πόλη μας και ζητήστε από το Υπουργείο Υγείας,την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου,τους βουλευτές του νομού, την ΆΜΕΣΗ και ΠΛΗΡΗ στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό του ασθενοφόρου που υπάρχει στο Κ.Υ.Λουτρακίου για να εξυπηρετεί αποκλειστικά μια πόλη που φτάνει σε πληθυσμό τις 30,000 κατοίκους τα Σαββατοκύριακα!

Απαιτείστε ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.  Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

πηγή: loutrakiblog.gr