Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Έριξαν “άκυρο” στη δημιουργία Γραφείου Τουρισμού και πρόσληψη έμπειρου manager

Λουτράκι: Έριξαν “άκυρο” στη δημιουργία Γραφείου Τουρισμού και πρόσληψη έμπειρου manager

Αρνητική ήταν η απάντηση, στην πρόταση της δημοτικής συμβούλου του συνδυασμού “Αλλάζουμε Μαζί”, Κασσιανής Κόντη για δημιουργία Γραφείου Τουρισμού στο Δήμο και την πρόσληψη εξειδικευμένου στελέχους για την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη του Γιάννη Καραπανάγου, η πρόταση που κατετέθη στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, στην οποία συμμετέχει η Κασσιανή Κόντη, δεν έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Δείτε αναλυτικά:

Η παράταξή μας έχει χαρακτηρίσει τον τουρισμό βασικό άξονα ανάπτυξης του Δήμου μας για να αποκτήσει και πάλι την αίγλη και το κύρος που του αξίζει και να καταταγεί στις πιο αναγνωρισμένες Διεθνείς Τουριστικές περιοχές υψηλού κύρους.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Δημοτική μας Σύμβουλος κα Κασσιανή Κόντη, κατέθεσε στην Επιτροπή Τουρισμού, ως μέλος της, την 24η Ιανουαρίου 2020, γραπτές προτάσεις και μεταξύ των άλλων, πρότεινε τη δημιουργία Γραφείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου μας και την πρόσληψη εξειδικευμένου στελέχους για την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού.    Θεωρούμε ότι η γενικότερη χάραξη της στρατηγικής και της πολιτικής ευθύνης πρέπει να ανήκει στον Δήμο μας και πολύ περισσότερο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με τις αποφάσεις του να καθοδηγεί, εποπτεύει και συντονίζει όλους τους φορείς που έχουν ως αρμοδιότητα το αντικείμενο του Τουρισμού. 

Η πρότασή μας, για τη δημιουργία Γραφείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου μας και πρόσληψης, με διαφανείς διαδικασίες, εξειδικευμένου στελέχους, δεν έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία. Οπότε αναμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής Τουρισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα  και εισηγείται θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Τουρισμού και την προβολή του Δήμου μας. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η τουριστική θερινή περίοδος 2020 δεν έχει τεθεί ως θέμα, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη Δημοτική Αρχή, όπως και μέχρι τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει γίνει απολογισμός της θερινής περιόδου 2019, παρά το αίτημά μας προς τούτο, αφουγκραζόμενοι τις διαπιστώσεις της κοινής γνώμης, για άμεση λήψη μέτρων προς βελτίωση της τουριστικής εικόνας του Δήμου μας.

πηγή: loutraki365.gr

Προηγούμενο άρθροΜαζική δολοφονία σκυλιών με φόλες κοντά στον Προαστιακό Κιάτου (φωτο)
Επόμενο άρθροΣτο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η εφημερίδα “ΣΗΜΕΡΑ”