Αρχική Ν. Αρκαδίας Εταιρεία ζητά από τη ΔΕΗ να κατασκευάσει μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη!

Εταιρεία ζητά από τη ΔΕΗ να κατασκευάσει μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη!

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης από την Πτολεμαΐδα, κατά την ομιλία του σε ημερίδα γνωστοποίησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η εταιρία έχει προχωρήσει στην κατάθεση αιτήσεων «για δημιουργία Φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 2 GW στην δυτική Μακεδονία και 1 GW στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας» και πρόσθεσε ότι επιτελείς της επιχείρησης επεξεργάζονται σχέδια για «την καύση απορριμμάτων», ενώ βρίσκεται στα σκαριά μελέτη για την καύση βιομάζας στο μίγμα καυσίμου που «θα μπορεί να καίει η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5».

Ο κ. Στάσσης υποσχέθηκε ότι η επιχείρηση θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της με μια πλειάδα έργων που θα αφορούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των ορυχείων. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι οι εργασίες θα στηριχτούν σε δύο κύκλους που ο πρώτος θα κρατήσει 3- 4 χρόνια και ο δεύτερος κύκλος θα αφορά εργασίες σε βάθος δεκαετίας. Ως προς την χρήση των αποκατεστημένων εδαφών διευκρίνισε ότι «η ΔΕΗ ως ιδιοκτήτης των εκτάσεων σκοπεύουμε να εισφέρουμε σε αυτούς που θα θελήσουν να αναπτύξουν επενδυτικές δραστηριότητες». 

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους επανέλαβε ότι έχει ανακοινωθεί και ήδη τρέχει η εθελούσια έξοδος για τους εργαζόμενους που έχουν τα όρια συνταξιοδότησης, κάποιοι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν σύντομα, κάποιοι που θα παραμείνουν θα επανακπαιδευτούν ώστε να χρησιμοποιηθούν σε άλλες δραστηριότητες της επιχείρησης», ενώ για κάποιους άλλους τόνισε ότι «θα προσφέρουμε την δυνατότητα να πάνε σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα».