Αρχική Ν. Κορινθίας Μάγεψε το Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας στο Καλογεροπουλειο Ίδρυμα

Μάγεψε το Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας στο Καλογεροπουλειο Ίδρυμα

Στηνκατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων τουΚαλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο, την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020,ο βραβευμένος σολίστ ΓιώργοςΜπεχλιβάνογλου χάρισε στο φιλότεχνο, κορινθιακό κοινό μοναδικές, μουσικές στιγμές σε ένα εξαιρετικό Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με σπάνια συνοχή και άρτιο, εκτελεστικό ύφος!

Αρχικά, η Πρόεδρος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κ.κ. Μαρία Χρισταρά & Παναγιώτης Θεοδοσίου καλωσόρισαν τον καλλιτέχνη και τους θεατές με συνοπτικές, εισαγωγικές ομιλίες. Στη συνέχεια, ο καταξιωμένος μουσικός …ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης:

Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Λιέγης, Sinaia, Craiova, Βόλου, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Κέρκυρας, Βέροιας κ.α.), ενώ μέσα από το δημιουργικό κιθαριστικό ντουέτο AnimaCorda, έχει παρουσιάσει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκπροσωπώντας, μάλιστα, τη χώρα μας στο European Broadcast Union (EBU) σε μία πανευρωπαϊκή συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά! Εκτός από την κλασική και ορχηστρική μουσική, ο γνωστός Καλλιτέχνης αγαπά ιδιαίτερα το τραγούδι συνεργαζόμενος, ως ανεξάρτητος μουσικός, με πολλούς καταξιωμένους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς όπως οι: Θάνος Μικρούτσικος, Σταύρος Ξαρχάκος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Χρήστος Θηβαίος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Βασίλης Δημητρίου, Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα, Σταύρος Λάντσιας, Lucio Dalla, Lara Fabian, Steve Balsamo, Madeleine Peyroux και πολλούς άλλους. Είναι ο εμπνευστής, σχεδιαστής και κατασκευαστής της Moov-travel guitar, της μικρότερης, παγκοσμίως, ταξιδιωτικής κιθάρας κανονικού μεγέθους με μοναδικά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά!

Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κλασικής κιθάρας, μία λυτρωτική όαση αισθητικής απόλαυσης με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αμφίδρομη επικοινωνία και εσωτερική ταύτιση κοινού – καλλιτέχνη όπου η γοητεία της μουσικής στηρίχτηκε στη ρυθμική ελευθερία, στο πηγαίο ταλέντο και στο βαθύ συναίσθημα.

Μετά το πέρας της μουσικής παράστασης, σε μία μικρή δεξίωση -προσφορά των Μελών του Ιδρύματος- οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εκλεκτό μουσικό, σε κλίμα εγκάρδιο, συναισθηματικό και ανθρώπινο!

Θερμά συγχαρητήρια στον καταξιωμένο δεξιοτέχνη της Κιθάρας Γιώργο Μπεχλιβάνογλου για την αστείρευτη, εκφραστική του δύναμη, την ποιότητα των μουσικών του επιλογών και το αδιαμφισβήτητο καλλιτεχνικό του κύρος, στην Πρόεδρο του ΚαλογεροπούλειουΙδρύματος κ. Μαρία Χρισταρά και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική διοργάνωση και την αστείρευτη ενέργεια πολιτιστικής προσφοράς που τους διακρίνει καθώς και στο κορινθιακό κοινό για την εξαιρετική, μουσική του παιδεία!