Αρχική Eπικαιρότητα Πέθανε ο Κινέζος γιατρός που είχε πρώτος προειδοποιήσει τον κόσμο για τον...

Πέθανε ο Κινέζος γιατρός που είχε πρώτος προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κορονοϊό

Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 ένας νεαρός γιατρός στην Γουχάν είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει φίλους και συναδέλφους του για τον κοροναϊό. Ένα μήνα μετά άφηνε την τελευταία του πνοή στην εντατική από τον κοροναϊό.

Ο 34χρονος γιατρός είχε πει στους φίλους του να ενημερώσουν τους αγαπημένους τους έτσι ώστε να προστατευθούν. Όμως, το πλήρωσε ακριβά αφού μέσα σε λίγες ώρες είδε φωτογραφίες με τα μηνύματα που είχε στείλει να κυκλοφορούν παντού με το όνομά του φαρδύ πλατύ. «Όταν είδα να κυκλοφορούν αυτά στο ίντερνετ, κατάλαβα ότι πλέον το πράγμα είχε ξεφύγει και ότι θα με τιμωρούσαν», είχε πει ο Λι στο CNN.

Οφθαλμίατρος στην ειδικότητα, ο Li Wenliang ήταν ανάμεσα στους 8 πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν για εξηγήσεις από την αστυνομία για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο Λι αναγκάστηκε μάλιστα να υπογράψει μια δήλωση στην οποία αναγνώριζε το παράπτωμά του και υποσχέθηκε να μην κάνει στο μέλλον παράνομες ενέργειες.

Click4More Κοροναϊός: 28χρονος γιατρός κατέρρευσε και πέθανε μετά από 10 συνεχείς ημέρες δουλειάς

Τελικά, οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να του ζητήσουν συγγνώμη αλλά ήδη είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Η διάγνωση έγινε την 1η Φεβρουαρίου και σήμερα πέθανε στην εντατική.

πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΆννα Κορακάκη: Για πρώτη φορά στην ιστορία, γυναίκα πρώτη Λαμπαδηδρόμος
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Ανατροπή σε ό,τι ξέραμε! Νέα θεωρία για την προέλευσή του