Αρχική Ν. Αργολίδος Πάρτι αλληλεγγύης στο Άργος για τους μετανάστες στην Ερμιονίδα

Πάρτι αλληλεγγύης στο Άργος για τους μετανάστες στην Ερμιονίδα

Τον χώρο φιλοξενίας μεταναστών «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα, επισκέφτηκε χτες ομάδα μελών του «Ελευθεριακού χώρου Άργους» Δ. Μάτσαλης.

Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί μετά την ρατσιστική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο κάποιων πολιτών να εκδιωχτούν οι μετανάστες από την Ερμιονίδα, που εισήχθη με την ανοχή αν όχι την στήριξη «προοδευτικής» δημοτικής συμβούλου.

Είναι φανερό πλέον πως ο φασισμός έχει φωλιάσει για τα καλά σε όλα τα πολιτικά κόμματα που μέσα από το πρίσμα «πατριωτισμού» και της «φυλετικής ανωτερότητας» καλύπτουν την αδυναμία τους να αντιληφθούν πως οι ίδιοι είναι σκλάβοι ενός συστήματος που τροφοδοτεί τους πολέμους, την προσφυγιά και την εξαθλίωση προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη των λίγων.

Αφήνουμε τους «ανώτερους» να σαπίζουν στην φαντασίωσή τους και στρέφουμε την προσοχή μας και την αλληλεγγύη μας στον άνθρωπο και στον κατατρεγμένο.

Χτες μπορεί να μην βιώσαμε μια « νέα Μόρια», οι συνθήκες διαβίωσης των 500 περίπου προσφύγων ήταν σαφώς καλύτερες από το κολαστήριο της Λέσβου, όμως το βλέμμα των παιδιών και το πικρό χαμόγελο των μεγάλων μας έλεγαν περισσότερα απ` ότι από τις καθησυχαστικές κουβέντες μιας υπαλλήλου του ξενοδοχείου και ενός εθελοντή.

Παιδιά χωρίς δασκάλους, χωρίς εμβόλια, ενήλικες με προβλήματα στα πόδια, στο σώμα, με διαβήτη. Μια Μάνα που έχασε το παιδί της γιατί κανείς δεν πίστεψε πως πονούσε μέχρι που άρχισε να αιμορραγεί και όταν πια πήγε στον γιατρό το έμβρυο ήταν νεκρό. Χωρίς ΑΜΚΑ δεν μπορούν να πάνε στο Κέντρο υγείας και στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα, με κόστος μεταφοράς 50 ευρώ περίπου για να επισκεφτούν γιατρούς σε ελευθεριακές δομές, όπως αυτή στο Βοξ, καθώς και τους γιατρούς χωρίς σύνορα στην Αθήνα. Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας πρέπει να ταξιδεύουν 4-5 φορές τον μήνα. Εισιτήριο πληρώνουν επίσης και τα παιδιά.

Είναι πράγματι έγκλημα η κατάργηση του ΑΜΚΑ, ίσως το πιο σκληρό και πιο απάνθρωπο. Πως μπορείς να αφήνεις ένα άνθρωπο να λιώνει; Τον σκοτώνει το κράτος, όπως σκοτώνει , το διαδηλωτή, τον καταληψία, τον ασθενή, τις αθώες παιδικές ψυχές, τον εργάτη, τον διαφωνούντα διανοούμενο.

Ειδικά για τους «Αθλίους του Γαλαξία» διαπιστώσαμε πως πέρα από την πολιτική μας αλληλεγγύη, χρειάζονται και την υλική. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε πάνες για 45 παιδιά έως 4 ετών, γάλα σκόνη για μωρά καθώς και ρούχα για αυτές τις ηλικίες. Για τα μεγαλύτερα εβαπορέ αλλά αποφύγετε τα μακράς διάρκειας γάλατα. 
Για την συγκέντρωση όλων αυτών θα διοργανώσουμε στις 29 Φεβρουαρίου ένα πάρτι συμπαράστασης στο Dr. Feelgood στο Άργος, όπου καλείται ο καθένας που αισθάνεται ακόμα άνθρωπος να φέρει ότι μπορεί, από τα προαναφερόμενα είδη. 
Παράλληλα κάνουμε έκλυση σε παιδίατρους και γυναικολόγους πρωτίστως να επισκεφτούν τον «Γαλαξία» στην Ερμιονίδα και να εμβολιάσουν τα παιδιά και να εξετάσουν τους ενήλικες. Όσοι γιατροί επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ας επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Ελευθεριακού χώρου Άργους Δ. Μάτσαλης ή να δηλώσουν συμμετοχή το βράδυ της εκδήλωσης ( 6940077776).

Κανένας πρόσφυγας μόνος του

Αλληλέγγυες- Αλληλέγγυοι