Αρχική Eπικαιρότητα Ακόμα και μέσω… facebook τα εμβόλια και οι εξετάσεις που πρέπει να...

Ακόμα και μέσω… facebook τα εμβόλια και οι εξετάσεις που πρέπει να κάνετε!

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, καρδιαγγειακών νοσημάτων προωθεί το υπουργείο Υγείας, με νομοσχέδιο που έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, που εντάσσεται στο συνολικό Εθνικό Πρόγραμμα για την πρόληψη «Σπύρος Δοξιάδης», ξεκινά με οριζόντιες μαστογραφίες σε δύο εκατομμύρια Ελληνίδες άνω των 39 ετών.

Στο εθνικό σχέδιο για την πρόληψη, το οποίο είναι ανοιχτό σε διαβούλευση μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, δίνεται το «πράσινο φως» για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια Υγεία.

Τα εμβόλια θα τίθενται ως υποχρεωτικά με απόφαση του υπουργού Υγείας και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ).

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Ελ. Τύπος, οι πολίτες θα έχουν προσωποποιημένη ενημέρωση (SMS, ηλεκτρονικό μήνυμα, τηλεφώνημα, καθώς και με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) για τις εξετάσεις και τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν.