Αρχική Eπικαιρότητα Μετανάστρια προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού (VIDEO)

Μετανάστρια προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού (VIDEO)

Ο αστυνομικός την απώθησε και το περιστατικό έληξε εκεί

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που έγιναν στη Λέσβο, τη Δευτέρα, μία μετανάστρια που είχε βρεθεί σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς των ΜΑΤ επιχείρησε να αρπάξει το όπλο από έναν ένστολο

Οπως κατέγραψε η κάμερα τη στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απωθήσουν μία ομάδα μεταναστών, μία νεαρή κοπέλα πρώτα άρπαξε την αντιασφυξιογόνα μάσκα του αστυνομικού με το ένα της χέρι και στη συνέχεια με το άλλο επιχείρηση (όπως φαίνεται) στο φακό να πάρει το όπλο του.

Ο αστυνομικός την απώθησε και το περιστατικό έληξε εκεί, ωστόσο οι εικόνες αυτές είναι ενδεικτικές της άγριας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το μεταναστευτικό στα νησιά.

Κραυγή αγωνίας από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίο ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρυχθούν οι Λέσβος, Χίος και Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οπως ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, έστειλε επιστολή με την οποία ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού.

«Φοβάμαι ακραίες καταστάσεις αν δρουν οι μεν και αντιδρούν οι δε» συμπλήρωσε ο κ. Μουτζούρης στη σκιά των επεισοδίων της Δευτέρας όταν περισσότεροι από 2.000 Αφγανοί μετανάστες που ζητούν να τους χορηγηθεί άσυλο βγήκαν στους δρόμους, άναψαν φωτιές και προχώρησαν σε οδομαχίες με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους σταματήσουν από το να φτάσουν μέχρι το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας σχολιάζοντας το περιστατικό με τη μετανάστρια και το όπλο του αστυνομικού είπε πως «θα μπορούσε να αποβεί ολέθριο, θανατηφόρο». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε «είναι καζάνι που βράζει -η αγανάκτηση που συσσωρεύεται σε σε 25.000 – 30.000 ξένους- εάν εκτοξευθεί… θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε μια εξέγερση, που δεν θέλουμε να βάλουμε στο μυαλό μας, θα γίνει μακελειό».

https://m.youtube.com/watch?v=5nbI6P5aI-k&feature=emb_title&ebc=ANyPxKqB7gbqGqwAMQbRX5wswFGNDefCfIE9Es1JIYuFzaRLThGfzeZ7XQthaokJKPL2h3BvAT5KjGqdn8jDyfG275PEhDFYtw

Προηγούμενο άρθροΤη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια καθαρίζει τα ρέμματα στο Δήμο Βέλου Βόχας