Αρχική Eπικαιρότητα Κορωνοϊός: Drones ψάχνουν πολίτες που δεν φορούν μάσκα – «Επιστρέψτε σπίτι!»

Κορωνοϊός: Drones ψάχνουν πολίτες που δεν φορούν μάσκα – «Επιστρέψτε σπίτι!»

Ειδικά drones με ηχεία χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές για να προειδοποιούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους και χωρίς τις χειρουργικές μάσκες για την προστασία τους έναντι του κορωνοϊού.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «οργώνουν» τις περιοχές της κινεζικής επικράτειας που έχουν πληγεί από τον ιό και φωνάζουν σε όσους κυκλοφορούν χωρίς την ειδική μάσκα.

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 300 και τα κρούσματα τις 14 χιλιάδες, η κυβέρνηση του Πεκίνου επιστρατεύει την προηγμένη τεχνολογία για να νικήσει τον «ιό του διαβόλου», όπως τον αποκαλούν πολλά κινεζικά ΜΜΕ.

Σ’ ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, απεικονίζεται μία ηλικιωμένη γυναίκα με το drone να τις μιλάει και να την συμβουλεύει να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι της αλλά και να φορέσει μάσκα για να προστατεύσει τον εαυτό της. Η γλυκύτατη γιαγιά ακούει με προσοχή με τα όσα της λέει το drone κι επιστρέφει σπίτι της.

Global Times@globaltimesnews

Walking around without a protective face mask? Well, you can’t avoid these sharp-tongued drones! Many village and cities in China are using drones equipped with speakers to patrol during the #coronavirus outbreak.8.4812:18 μ.μ. – 31 Ιαν 2020Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter7.139 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Εκτός από την ενημέρωση του κοινού για την καραντίνα που έχει επιβληθεί από τις αρχές , τα drones ψεκάζουν τις μολυσμένες περιοχές και τις απολυμαίνουν με υγρό που θεωρείται ακίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Tις τελευταίες ημέρες, οι κινεζικές αρχές επιστρατεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να απολυμάνουν χωριά και πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου κάνει ότι μπορεί για να φρενάρει την εξάπλωσή του , όπως υποστηρίζουν οι αρχές.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Star», σε κάθε περιοχή της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, που όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι και κρούσματα, η Κίνα δίνει το πράσινο φως για τη χρήση drones σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού.

Προηγούμενο άρθροViral video: Μετεωρολόγος στην Κύπρο εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση ταυτόχρονα σε δύο κανάλια!
Επόμενο άρθροΧτύπησε γυναίκα αστυνομικό μέσα στην Ασφάλεια στην Πάτρα