Αρχική Eπικαιρότητα Κοροναϊός | Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα (βίντεο)

Κοροναϊός | Πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα (βίντεο)

Κόκκινος συναγερμός χτύπησε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν κατεγράφη το πρώτο ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό, από μία οικογένεια Κινέζων τουριστών. Ο μηχανισμός αντιμετώπισης του αεροδρομίου τέθηκε σε λειτουργία και το δείγμα εξετάστηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ. τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν μία απλή περίπτωση γρίπης.  

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, πρν από αυτό το συμβάν, ανακοίνωσε ότι έχει τη δυνατότητα ειδικού ελέγχου του νέου στελέχους κοροναϊού (2109 – nCoV) με τις εξειδικευμένες εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Προς το παρόν, η εξέταση διατίθεται κατόπιν συνεννόησης του ενδιαφερόμενου φορέα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος οι εξετάσεις θα μπορούν να διατίθεται και σε ιδιώτες.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ακόμη αναζητά την πηγή προέλευσης του ιού. Οι υποψίες εστιάζονται σε μια αγορά τροφίμων και ζώντων ζώων στην πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Μια γενετική ανάλυση, που συνέκρινε το νέο ιό με περισσότερους από 200 κοροναϊούς και η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό “Journal of Medical Virology”, δείχνει ότι ο νέος κοροναϊός μοιάζει με άλλους συγγενικούς ιούς που μολύνουν φίδια και νυχτερίδες. Μια πιθανότητα είναι ότι ο «2019-nCoV» προέκυψε από το συνδυασμό ξεχωριστών ιών που μολύνουν αυτά τα δύο είδη ζώων. Αυτό μπορεί να συνέβη στη φύση ή στην αγορά της Γουχάν, όπου τα ζώα διατηρούνταν κοντά το ένα στο άλλο.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open Tv

https://youtu.be/uubL3vIETmk

Προηγούμενο άρθροΠήγαν για … να κλέψουν σίδερα και τους κατέσχεσαν το αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητο ανετράπη λίγο μετά τα διόδια στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (βίντεο)