Αρχική Eπικαιρότητα Φενγκ Σούι : Δέκα βασικοί κανόνες για να αλλάξει η τύχη σας

Φενγκ Σούι : Δέκα βασικοί κανόνες για να αλλάξει η τύχη σας

Φενγκ Σούι

Πώς με απλές και εύκολες κινήσεις, στο σπίτι και το γραφείο, θα βελτιώσετε τη ζωή σας!

Αξιοποιείστε τα εργαλεία που προσφέρει η αρχαία σοφία για να αποκτήσετε ευημερία, τύχη και αρμονία!

Σκοπός του φενγκ σούι είναι να ζούμε σε ένα αρμονικό χώρο και με ηρεμία στην ψυχή μας, διότι η κακή ενέργεια γύρω μας, μπορεί να οδηγήσει σε κακή τύχη.

Δείτε παρακάτω δέκα από τους βασικούς τρόπους για να προσκαλέσετε την καλή τύχη και το χρήμα στο σπίτι σας.

1. Το φενγκ σούι λέει ρητά: όταν η είσοδος του σπιτιού είναι όμορφη προσελκύουμε όμορφα πράγματα κι ανθρώπους στη ζωή μας.

Φροντίστε να είναι καθαρό το χαλάκι της εισόδου, να μην αφήνετε σκουπίδια δίπλα στην πόρτα και να διακοσμήσετε τον χώρο της εισόδου με ένα λουλουδάκι ή φυτό και όμορφα χρώματα.

2. Η ροή της ενέργειας δεν πρέπει να μπλοκάρεται, λέει το φενγκ σούι, γι’ αυτό καναπέδες, καρέκλες και κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται με την πλάτη προς τα παράθυρα και τις πόρτες.

3. Εδώ το φενγκ σούι θα σας βρει σύμφωνες: η ακαταστασία, λέει, είναι απολύτως απαγορευτική.

Όταν ένα σπίτι είναι τακτοποιημένο, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ενοίκων του είναι κι αυτά… σε τάξη.

4. Τα αποξηραμένα λουλούδια δεν έχουν θέση στο σπίτι σας, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, που απαγορεύει οτιδήποτε νεκρό μέσα στο σπίτι.

5. Αυξήστε τα καθίσματα στο σαλόνι σας σύμφωνα με τον εξής κανόνα: οι θέσεις πρέπει να είναι τόσες όσα τα μέλη της οικογένειας που μένουν στο σπίτι συν πέντε.

Κι επειδή υποψιαζόμαστε ότι δε μένετε σε μέγαρο, αν δεν έχετε τον απαραίτητο χώρο για τόσες καρέκλες/ πολυθρόνες/ καναπέδες, τα μαξιλάρια στο πάτωμα κάνουν την ίδια δουλειά.

6. Όλα τα δωμάτια του σπιτιού πρέπει να είναι φωτεινά…

7. Όλα τα δωμάτια να περιλαμβάνουν στη διακόσμησή τους και τα πέντε στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο). Σημειώστε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

Αν κάποιο στοιχείο «επιβάλλεται» στα υπόλοιπα, τότε η ροή της ενέργειας καταστρέφεται.

8. Μην μπλοκάρετε την ενέργεια με ογκώδη έπιπλα, λέει το φενγκ σούι. Φροντίστε να υπάρχουν «διάδρομοι» ανάμεσα στα έπιπλα ούτως ώστε να ρέει ανενόχλητη η καλή ενέργεια από και προς το σπίτι σας.

9. Πείτε «όχι» στις γωνίες οι οποίες λειτουργούν σαν «δηλητηριώδη βέλη», που σπρώχνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την αρνητική ενέργεια. Προτιμήστε οβάλ τραπέζια αντί για ορθογώνια ή τετράγωνα και μαξιλάρια ή πουφ αντί για καρέκλες.

10. Μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι απ’ το κρεβάτι σας, γιατί αντανακλάται η αρνητική ενέργεια.