Αρχική Eπικαιρότητα “Αγοράστε άφοβα καινούρια diesel αυτοκίνητα!” (video)

“Αγοράστε άφοβα καινούρια diesel αυτοκίνητα!” (video)

Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έχουν εισέλθει στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών πόλεων εδώ και αρκετά χρόνια εξαιτίας της ρύπανσης που προκαλούν. Ωστόσο οι επικίνδυνοι ρύποι που παράγουν τα οχήματα με πετρελαιοκινητήρες αφορούν μόνο τα παλιά αυτοκίνητα και φορτηγά και όχι τα καινούρια diesel οχήματα!

Ο Τάκης Τρακουσέλλης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6» ξεκαθάρισε πως οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των diesel οχημάτων που ισχύουν σε κάποιες πόλεις αφορούν μόνο σε παλαιά και ρυπογόνα οχήματα και όχι σε καινούρια. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα Euro6 είναι πολύ καθαρά οχήματα και καθόλου ρυπογόνα. Το πρόβλημα προκαλείται από τα diesel οχήματα που πληρούν τις οδηγίες ρύπων Euro 4 και παλαιότερες τα οποία αναζητούν κάποιοι επιτήδειοι έμποροι τα αποκτούν έναντι 400-500 ευρώ, στη συνέχεια τους γυρίζουν τα χιλιόμετρα και τα πωλούν σε ανυποψίαστους καταναλωτές έναντι 4.000 ευρώ και πάνω. Όμως ευτυχώς οι επιτήδειοι έμποροι είναι λίγοι, αλλά μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να κάνουν ανάστατη την αγορά και να δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους εμπόρους που προσπαθούν να λειτουργήσουν υπό κανονικές συνθήκες.

Για το θέμα των οχημάτων με γυρισμένα χιλιόμετρα ο Τάκης Τρακουσέλλης επισήμανε ότι εδώ και χρόνια το Newsauto.gr έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια σε αυτή την μάστιγα που έχει πλήξει την αγορά αυτοκινήτου και συμβούλευσε τους υποψήφιους αγοραστές να πηγαίνουν για έλεγχο τα μεταχειρισμένα οχήματα που τους ενδιαφέρουν μόνο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία που διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά και την τεχνογνωσία ώστε να διαπιστώσουν αν τα οχήματα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που δηλώνουν οι έμποροι που τα πωλούν.

Ωστόσο ο έλεγχος των χιλιομέτρων από τα ΚΤΕΟ φαίνεται ότι έχει βάλει μια τάξη στα εγχώρια μεταχειρισμένα οχήματα, καθώς οι τεχνικοί διαπιστώνουν αν σε κάποιο όχημα υπάρχει ανακολουθία χιλιομέτρων και ενημερώνεται ο κάτοχός του ώστε να προχωρήσει αν επιθυμεί τις νομικές διαδικασίες.

Από την άλλη μεριά όμως στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα επικρατεί ένα χάος και τα ΚΤΕΟ δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στα στοιχεία των προηγούμενων ελέγχων οπότε δεν μπορούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει ανακολουθία στα χιλιόμετρα του κοντέρ των εισαγόμενων αυτοκινήτων.

Μέχρι λοιπόν την διασύνδεση όλων των ΚΤΕΟ πανευρωπαϊκά ο Τάκης Τρακουσέλλης συμβούλευσε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και οπωσδήποτε να ελέγχουν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που τους ενδιαφέρει σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο!

Δείτε το video από την εκπομπή της ΕΡΤ:

https://youtu.be/gwQwsjAYjeY

Προηγούμενο άρθροΈρχεται νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ΄ οίκον”!
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα τη νύχτα στο Άργος με δυο τραυματίες