Αρχική Eπικαιρότητα Ιδού τι σκότωσε τον επιχειρηματία Νιτσιάκο

Ιδού τι σκότωσε τον επιχειρηματία Νιτσιάκο

Ο 76χρονος επιχειρηματίας είχε ένα πάθος. Το κυνήγι και κυρίως των αγριογούρουνων. Όταν ανοίγει η κυνηγετική περίοδος, στις περιοχές που επιτρέπετε και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας (σύμφωνα με συνκυνηγούς του), έσπευδε να κυνηγήσει. Όμως, όπως τραγικά αποδείχτηκε, ο ε76χρονος όπως και η πλειοψηφία των οδηγών – κυνηγών δεν πήρε στο 100% όλα τα μέτρα ασφαλείας -σαφώς λόγω άγνοιας- και αυτό αφορά το αυτοκίνητό του.
Νωρίς το βράδυ της Παρασκευή λοιπόν, ο Νιτσιάκος κατευθυνόταν προς την Αετομηλίτσα για να ελέγξει τα περάσματα αγριογούρουνων, με σκοπό το Σάββατο το πρωί να κυνηγήσει. Στο 5ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Αετομηλίτσας – Πληκατίου, και όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο, το τετρακίνητο Suzuki Samurai που χρησιμοποιούσε για το κυνήγι, ακινητοποιήθηκε λόγω πάγου στην άκρη του ανηφορικού δρόμου, δίπλα σε χαραμάδα.

Ο συγγενής – συνοδηγός κατέβηκε από το Samurai για να ελέγξει το παγωμένο οδόστρωμα. Η ελάφρυνση του βάρους στο όχημα, με την απεπιβίβαση του συνοδηγού, ουσιαστικά επέτρεψε το γλίστρημα του αυτοκινήτου προς τη χαράδρα. Σημειώστε πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το Samurai δε διέθετε τα κατάλληλα ελαστικά, δηλαδή δεν είχε χειμερινά ελαστικά, τα οποία πολύ πιθανό να μην επέτρεπαν το τόσο έντονο γλίστρημα του αυτοκινήτου…

Δυστυχώς, το τραγικό αυτό γεγονός, επαναφέρει την προ ημερών κουβέντα που είχαμε εδώ στο newsauto περί χειμερινών ελαστικών.

Μήπως πρέπει λοιπόν πρέπει να σκεφτούν οι ιθύνοντες την υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
Πηγή: newsauto.gr