Αρχική Eπικαιρότητα Μπήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη Ματρόζου: 5 συλλήψεις από τη νέα έφοδο...

Μπήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη Ματρόζου: 5 συλλήψεις από τη νέα έφοδο της ΕΛΑΣ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της οδού Ματρόζου στο Koυκάκι. Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα: τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα ακολουθήσει επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο που, έγινε ανακατάληψη στο Κουκάκι, στην οδό Παναιτωλίου 21.

Οι καταληψίες πετούσαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονται με τις ασπίδες ενώ χρησιμοποιούν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

koykaki συλληψεις καταληψη ματροζου

Άνδρες της ΕΚΑΜ, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, έσπασαν την είσοδο και μπήκαν στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Ματρόζου, μετά από εντολή Εισαγγελέα, για να το εκκενώσουν ξανά.

κουκακι καταληψη ματροζου συλληψεις ντου ΕΛΑΣ

Στο άλλο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21 που έγινε ανακατάληψη δεν έχει αρχίσει ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας και σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου και αργότερα θα ακολουθήσει επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου.

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί κατά την επιχείρηση

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης ανακατάληψης της Ματρόζου, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο από τους έξι αστυνομικούς έχουν κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος.

Οι τραυματισμοί των αστυνομικών έγιναν κατά την προσπάθεια τους να ανοίξουν την είσοδο της κατάληψης, ενώ ταυτόχρονα δέχονταν δεκάδες αντικείμενα από τους καταληψίες στα κεφάλια τους από τις ταράτσες των κτιρίων. 

Πώς έγινε η ανακατάληψη

Οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου εικάζεται ότι ανέβηκαν χρησιμοποιώντας σκάλα.

Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια ενώ έγιναν προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί.

καταληψη ματροζου παναιτολιου κουκακι
καταληψη συλλήψεις Κουκακι

Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενό και φωτογραφίες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις.

κουκακι χημικα συλληψεις καταληψη

Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Νωρίτερα, έγιναν εννέα προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

συληψη καταληψη επιχειρηση κουκακι ελασ

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

συλληψη κουκακι καταληψεις