Αρχική Eπικαιρότητα Βεβήλωσαν Ιερό Ναό: Άρπαξαν εικόνα και την κομμάτιασαν στο προαύλιο

Βεβήλωσαν Ιερό Ναό: Άρπαξαν εικόνα και την κομμάτιασαν στο προαύλιο

Πληθαίνουν τα περιστατικά βεβήλωσης των Ιερών Ναών

Το εκκλησάκι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας του Χαλκειούς, έπεσε για δεύτερη φορά στο στόχαστρο αγνώστων δραστών που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, μετά την πυρπόλησή του στις 28 Δεκεμβρίου 2019.

Μετά την προ ημερών πυρπόληση της Αγίας Τράπεζας του Ιερού Ναού, άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης έσπασαν όλα τα τζάμια της εκκλησίας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Βίγκα, η καταστροφική δράση των αγνώστων δραστών δεν περιορίστηκε στο σπάσιμο των τζαμιών, αφού από τα πλαϊνό παράθυρο του Ιερού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με την Αγία Τράπεζα, πήραν την εικόνα του Εσταυρωμένου και την κομμάτιασαν στο προαύλιο, αφήνοντάς την στο σημείο.

Χθες, το meaculpa.gr ανέδειξε ακόμα μια περίπτωση βανδαλισμού εκκλησίας και καταστροφής εικόνας, στη Θεσσαλονίκη. Στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς, στην Καμάρα, καταστρέφουν κατ’ επανάληψη, ξύνοντάς το, εικόνισμα της Παναγίας και αφοδεύουν μέσα στο ναό.

Στη Θάσο, την ημέρα των Θεοφανείων πιστοί πήγαν στα εκκλησάκια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου στον Λιμένα για να προσκυνήσουν και διέκριναν ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν μπει στα εκκλησάκια και προξένησαν φθορές σε εικόνες με πυροβόλο όπλο, πιθανώς με αεροβόλο.

Ο βανδαλισμός σημειώθηκε σε ώρα που δεν υπήρχε κόσμος κοντά στα εκκλησάκια, καθώς κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται φθορά σε Ιερό Ναό και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, όπως αναφέρουν κάτοικοι του Λιμένα.

Πληροφορίες:politischios.gr, kavalapost.gr

πηγη: meaculpa.gr