Αρχική Eπικαιρότητα Το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση για τις φονικές πυρκαγιές στην...

Το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση για τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία: “Η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι δίπλα τους”

Με μήνυμά του, ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, επισημαίνει ότι η σκέψη κάθε Έλληνα είναι δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Αυστραλίας που βιώνει αυτές τις πρωτοφανείς πυρκαγιές, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι πρέπει να δούμε κατάματα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να ληφθούν πρωτοβουλίες και μέτρα για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Μπορεί τα φώτα της επικαιρότητας να είναι σε άλλα σημεία του πλανήτη μας, όμως οφείλουμε όλοι να ρίξουμε το βλέμμα μας και κάπου αλλού.
Οι πρωτοφανείς πυρκαγιές στην Αυστραλία δυστυχώς εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες αφήνοντας πίσω αρκετούς νεκρούς, αλλά και μία τεράστια οικολογική καταστροφή. Η σκέψη μας, η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι δίπλα σ´ όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και φυσικά στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς, καθώς η Αυστραλία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες σ´ ολόκληρο τον κόσμο. Μακάρι σύντομα αυτός ο πύρινος εφιάλτης να λάβει τέλος. Είναι δεδομένο πως οφείλουμε πλέον να δούμε κατάματα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα προστατεύοντας περισσότερο τον πλανήτη μας!