Αρχική Eπικαιρότητα «Θα μείνω στην Κίναρο να υψώνω κάθε πρωί την Ελληνική σημαία!»

«Θα μείνω στην Κίναρο να υψώνω κάθε πρωί την Ελληνική σημαία!»

Η 74χρονη που φυλάει «Θερμοπύλες» στο ακριτικό νησί δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου, αρνείται να το εγκαταλείψει.

Στο πλευρό της κυρά – Ρηνιώς στην Κίναρο βρέθηκαν ξανά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το νησί προσέγγισε και δεύτερο Super Puma και παρείχε προμήθειες αλλά και τεχνική βοήθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση. Η ηλικιωμένη κυρά – Ρηνιώ στέλνει το δικό της μήνυμα μέσω του Open TV και όπως λέει η ίδια «μένω εδώ για τη σημαία».

«Είδα το αεροπλάνο που ήρθε χαμηλά κατά πάνω μου. Ακούω το ελικόπτερο ναι. Νόμιζα ότι έφυγε δεν άκουσα τίποτα. Μετά ήταν φορτωμένος ο άνθρωπος. Ήθελα να του δώσω νερό. Ο κακόμοιρος ήταν φορτωμένος πράγματα. Αν το ήξερα θα πήγαινα να βοηθήσω. Δεν το ήξερα γιατί εκείνοι έφυγαν και πήγαν πάνω στα χωράφια» λέει η 74χρονη γυναίκα στη δημοσιογράφο του Open TV Γεωργία Λαγού. «Ήρθαν και πήγαμε στα φώτα. Βγάλαμε φωτογραφίες τα φώτα για να τις δώσουν στους τεχνικούς και να δουν τι θα χρειαστεί για να έρθουν να διορθώσουν» προσθέτει.

Η 74χρονη κυρα -Ρηνιώ, που φυλάει «Θερμοπύλες» στο ακριτικό νησί δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου, αρνείται να το εγκαταλείψει. Εκεί έχει βρει τον παράδεισό της. «Όπου και να πάω αλλού δεν μου άρεσε εδώ θέλω μόνο. Έχει ο Θεός για όλους». Κάθε πρωί υψώνει με υπερηφάνεια την γαλανόλευκη. «Κάθε μέρα τη βάζω. Πήγαν εχθές και έβαλαν στην εκκλησία επάνω άλλη. Την είχα βάλει εγώ αλλά την είχε σκίσει ο αέρας που δεν αφήνει τίποτα» λέει ακόμα στο Open TV.

Παράλληλα η κυρά – Ρηνιώ στέλνει το δικό της μήνυμα. «Όχι δεν φοβάμαι. Όταν είμαι μοναχή και δεν έχω φώτα είμαι τελειωμένη. Αυτό φοβάμαι. Να μη μου κοπούν τα φώτα. Αυτό είναι το πρόβλημά μου αλλιώς από τα άλλα δεν φοβάμαι τίποτα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι μες στην ψυχή μου. Αεροπλάνα, πιλότοι, καπετάνιοι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι καλά. Όλους τους αγαπώ και τους εύχομαι να είναι καλά να έχουν μία καλή χρονιά και να τους πάνε όλα καλά» καταλήγει η ηλικιωμένη.

Πηγή: ethnos.gr