Αρχική Ν. Λακωνίας Ποια έργα σχεδιάζονται για τη Λακωνία – Συνέντευξη με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ....

Ποια έργα σχεδιάζονται για τη Λακωνία – Συνέντευξη με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερούτη

Βερούτης: «Ξεκινήσαμε αρκετά δυναμικά»

Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας βρέθηκε η κάμερα της apela.gr και του Super TV, όπου η δημοσιογράφος Φωτεινή Μακεδονοπούλου συνομίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρο Βερούτη, για τον απολογισμό των πρώτων μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ξεκινήσαμε αρκετά δυναμικά, προσπαθήσαμε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες του νομού μας. Φροντίσαμε να δούμε τα έργα υποδομών που έχουμε ήδη σε εξέλιξη και αυτά που σχεδιάζουμε εξαρχής να υλοποιήσουμε», τόνισε αρχικά ο κ. Βερούτης. Μιλώντας για τον δρόμο Πυρί – Γύθειο, ανέφερε πως «για το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται μια μελέτη εδώ και πολλά χρόνια στο υπουργείο Υποδομών. Παρακολουθούμε την εξέλιξή της και έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι περίπου το καλοκαίρι του 2020, θα έχουμε τη μελέτη ώστε να καταφέρουμε να την εντάξουμε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας αναφέρθηκε στο θέμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και στις διαδικασίες που γίνονται για την εξέλιξη του έργου καθώς και στις παρακάμψεις Σκάλας και Βλαχιώτη που όπως είπε «παραμένουν πρώτη προτεραιότητά μας». Μάλιστα, τόνισε πως «η νέα περιφερειακή αρχή δέσμευσε χρήματα ώστε εκτός από τις παρακάμψεις, να δημιουργηθεί και μια νέα γέφυρα στη Σκάλα στα κατάντη της υφιστάμενης, γιατί θεωρούμε πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διέλευση των οδηγών και των πεζών». Στη συνέχεια ο κ. Βερούτης μίλησε και για το πρόγραμμα συντήρησης του υφιστάμενου λακωνικού οδικού δικτύου καθώς και για την παράκαμψη των Βουτιάνων υπογραμμίζοντας πως «είναι ένα έργο για το οποίο δεν μπορεί κανείς να είναι περήφανος».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βερούτης τόνισε πως μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα χρηματοδοτηθούν διάφοροι χώροι ώστε να γίνουν επισκέψιμοι. Ιδιαίτερα στάθηκε στα παλάτια του Μυστρά, στην ανασκαφή του Αμυκλαίου, στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και στις πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή της Μονεμβάσιας και της Μάνης.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο