Αρχική Ν. Μεσσηνίας Κύμα αλληλεγγύης από Καλαματιανούς για το βρέφος – «Κλαίει και ζητάει να...

Κύμα αλληλεγγύης από Καλαματιανούς για το βρέφος – «Κλαίει και ζητάει να δει το μωρό της»

 Η 24χρονη μητέρα του νεογέννητου αγοριού, η οποία το πέταξε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην οδό Κανάρη και Αριστοτέλους στην Καλαμάτα, κλαίει και ζητάει το μωρό της.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του χθες έξω από τα Δικαστήρια ο δικηγόρος της Κώστας Κρόμπας (φωτο), που συνόδευε την εντολέα του στην εισαγγελέα Καλαμάτας -η οποία άσκησε ποινική δίωξη στην κατηγορουμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ το πέντε ημερών μωρό συνεχίζει να φιλοξενείται μέχρι να φύγει για το “Μητέρα” στην Αθήνα, στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου καταφτάνει απλός κόσμος και πηγαίνει ρουχαλάκια και άλλα είδη. Μεγάλο και συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον για το μωρό από αρκετούς Καλαματιανούς, για να γίνουν ανάδοχοι γονείς ή και για να το υιοθετήσουν.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα γιατί πέταξε η νεαρή Γεωργιανή το νεογέννητο μωρό της στα σκουπίδια, ο Κ. Κρόμπας απάντησε ότι “στην κατάσταση που βρίσκεται, ακόμα και τώρα που μιλάμε, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάτι”. Και εξήγησε ότι “συνέχεια κλαίει”, ενώ πιστεύει πως “το έχει μετανιώσει αυτό που έγινε και με τη συνδρομή της υπεράσπισης θα καταφέρει -πιστεύω- να αποδείξει ότι αυτό το οποίο έγινε ναι μεν είναι καταδικαστέο, αλλά κάπου μπορεί να εξηγηθεί”. Στην επαναδιατύπωση της ερώτησης πρόσθεσε δε πως η εντολέας του “βρέθηκε σε μια πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση ούσα σε μια ξένη χώρα χωρίς δουλειά, χωρίς κάποιο συγγενικό της πρόσωπο να την στηρίζει, μόνη της εντελώς”. Υποστήριξε ακόμη ότι “σίγουρα πάσχει από κάποιας μορφής διαταραχή ίσως και κατάθλιψη και όλα αυτά την οδήγησαν -θέλω να πιστεύω- σε αυτό το οποίο έκανε και το οποίο, όπως είπα, είναι καταδικαστέο”. Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης περιέγραψε επίσης ότι “διαρκώς ζητάει το μωρό της και διαρκώς ρωτάει τι κάνει και ζητάει από εμάς να ενδιαφερθούμε, να του πάμε πράγματα και ό,τι άλλο χρειάζεται”, για να συμπληρώσει πως “είναι εμφανής η μεταμέλειά της”. 

Ο κ. Κρόμπας επιβεβαίωσε επίσης με τη φράση “ναι, έτσι έγινε” ότι η εντολέας του πήγε στην Αθήνα αφού πήρε εξιτήριο την Τρίτη από το Νοσοκομείο Καλαμάτας (όπου γέννησε το μωρό το Σάββατο) και επέστρεψε το βράδυ πριν πετάξει στα σκουπίδια το νεογέννητο. Οσο για το αν δέχεται η νεαρή μητέρα ψυχολογική υποστήριξη, είπε πως “πιστεύει ότι θα υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια” και ανέφερε πως οδηγήθηκε στην εισαγγελέα παρουσία και κοινωνικής λειτουργού. Σε άλλο ερώτημα σχετικά με το αν ήξεραν οι Γεωργιανοί φίλοι της οι οποίοι την φιλοξενούσαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας, απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το τι ειπώθηκε από τους λοιπούς μάρτυρες, αλλά απ’ όσο γνωρίζει οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να είπαν στις Αρχές πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κατηγορουμένης.     

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ    

Μεγάλο και συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον για το μωρό που η Γεωργιανή μητέρα του πέταξε σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα, που εκφράζεται από αρκετούς Καλαματιανούς για να γίνουν ανάδοχοι γονείς ή και για να το υιοθετήσουν ακόμα. Αυτό αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας πως αρκετοί ήταν αυτοί που τον πήραν τηλέφωνο και του ζήτησαν να μάθουν πού μπορούν να απευθυνθούν και τι διαδικασίες χρειάζονται, για να γίνουν ανάδοχοι γονείς του βρέφους ή για να το υιοθετήσουν. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι είναι οικογένειες που έχουν δικά τους παιδιά, ενώ είναι και κάποιες που δεν έχουν.