Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αυτός είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με καταγωγή από την Καλαμάτα ...

Αυτός είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με καταγωγή από την Καλαμάτα που συνελήφθη στο Κουκάκι

Κύμα συμπαράστασης στα social media αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα κατά την επιχειρηση της ΕΛΑΣ

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του ήταν οι τρείς άντρες που προσήχθησαν, βίαια, από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Ποιος είναι όμως ο Δημήτρης Ινδαρές που στο πρόσωπό του σηκώθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα;

Γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα και Διαγόρα Χρονόπουλο.

Για την ταινία του «Γαμήλια Νάρκη» το 2003 είχε κατακτήσει βραβείο Σεναρίου στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 44ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και Platinum βραβείο για Καλύτερη Κωμωδία στο WorldFest – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον, το 2004.
Για την ταινία του «Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming» κέρδισε βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο Ηχου στο 36ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Για την μικρού μήκους ταινία του «Το κυνήγι της πάπιας» κέρδισε το Α’ Βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο 32ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1991.

Από χθες με αναρτήσεις τους καλλιτέχνες συμπαραστέκονται, στον Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «είναι ενας από τους πιο ήσυχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου».